Boynuzları sanat eserine dönüştürüyor

Boynuzları sanat eserine dönüştürüyor
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Sefer Oruç, kurban kesim yerlerinden, mezbahalardan ve çobanlardan topladığı boynuzlardan balık motifli çeşitli süs eşyaları yapıyor- Oruç, atölye olarak ise Çankırı'da ailesinin ek

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Üniversite öğrencisi Sefer Oruç, topladığı boynuzları işleyerek çeşitli süs eşyaları yapıyor.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesim yerlerinden ve mezbahalardan boynuz topladığını söyledi.

Ayrıca çobanlardan da boynuz temin ettiğini belirten Oruç, topladığı boynuzları evlerindeki tandırlıkta işlediğini ifade ederek, "Atölye olarak evimizin tandırının bulunduğu kulübeyi kullanıyorum. Annemin ekmek yaptığı tandırı fırsat buldukça sanatsal çalışmalarımı gerçekleştirmek için değerlendiriyorum. Bir anlamda de ekmek tandırından sanat çıkıyor da diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Boynuzlardan genellikle balık motifi yaptığını dile getiren Oruç, bugüne kadar pek çok eserini çeşitli sergilerde sanatseverlerin beğenisine sunduğunu kaydetti.

Boynuzları sanat eserine dönüştürme sürecini anlatan Oruç, "Boynuzları atölyeme getiriyorum. Kuruttuktan sonra işlem aşamasına getiriyorum. Sonra kendi yaptığım alet ve edevatlar ile boynuzları işlemeye başlıyorum. Boynuzları farklı türden balığa dönüştürüyorum. Kılıç balığı, yayın ve yılan balığı gibi türler var. Ayrıca farklı türlerdeki fantastik balıklar da yapıyorum." dedi.

Oruç, uzun yıllardır boynuzdan süs eşyası yaptığına dikkati çekerek, Resim İş Öğretmenliği Bölümünü kazandıktan sonra da bu çalışmasını sürdürdüğünü söyledi. Çalışmalarında balık üzerine yoğunlaşmasının nedenini açıklayan Oruç, "Boynuzdan balık yapmamın bir amacı var. Boynuz sağlamlığı ve gücü temsil ederken, balık hareket ve bereketi temsil etmekte. İkisini birleştirerek sanatsal bir ürün ortaya çıkartıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Oruç, ilk kişisel sergisini "Metemorfoz" adıyla Çankırı'da açtığını, Türkiye'nin farklı illerinde de sergi açmak istediğini sözlerine ekledi.

Boynuzları sanat eserine dönüştürüyor

Boynuzları sanat eserine dönüştürüyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.