Brent petrol 40 doların üzerinde yatay seyrediyor

Brent petrol 40 doların üzerinde yatay seyrediyor
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının ardından 40 doların üzerinde yatay seyrediyor.Hafta...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararının ardından 40 doların üzerinde yatay seyrediyor.
Hafta başından bu yana 38-41 dolar arasında yatay bir seyir izleyen Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün ECB'nin politika, mevduat ve marjinal borç verme faizini düşürmesi ve tahvil alım miktarını artırması sonrasında 39,61 dolara kadar geriledi. Brent petrolün varil fiyatı, dün kapanışa doğru gelen alımlarla yeniden 40 doların üzerine çıkarken, günü de 40,14 dolardan tamamlamış oldu.
Bugün ise 40,3-40,9 dolar dar bandındaki hareketini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 40,60 dolardan işlem görüyor.
Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 38-41 dolar arasında volatil bir seyir izlediğini, teknik açıdan kırılma yönünün bundan sonraki yön tayininde önemli olacağını kaydediyor.
OPEC ve OPEC dışı ülkelerin gerçekleştirmeyi planladıkları görüşmeye yönelik haberlerin petrol fiyatları üzerinde etkili olacağını aktaran analistler, ABD'de akaryakıt talebinin arttığına ve petrol üretiminin azaldığına dair işaretlerin fiyatları canlı tuttuğuna işaret ediyor.
Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için 41,8 doların direnç, 39,2 doların ise destek konumunda bulunduğunu belirtiyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün günü yüzde 1,2'lik artışla 38,12 dolardan tamamlamasının ardından bugün 38,0-39,0 dolar arasında hareket ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.