Brent petrol 45 doların altına geriledi

Brent petrol 45 doların altına geriledi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 45 doların altına geriledi.Dün en düşük 43,30'u gören Brent petrolün varil fiyatı, Amerikan Petrol Enstitüsünün...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, 45 doların altına geriledi.

Dün en düşük 43,30'u gören Brent petrolün varil fiyatı, Amerikan Petrol Enstitüsünün (API) açıkladığı stok verilerinin 3,45 milyon varil artarak beklentilerin üzerinde gelmesine karşın yükselişe geçerek günü yüzde 4,5 artışla 45,46 dolardan tamamladı.

Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan Brent petrolün varil fiyatı, düşüşe geçerek 44,78 dolara kadar indi.

Brent petrolün varil fiyatı, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1 azalarak 44,9 dolardan işlem görüyor.

Analistler, arza ilişkin endişelerin petrol fiyatları üzerinde satış baskısına neden olmaya devam ettiğini, bu yüzden artan risk iştahı ile yükselişlerin sınırlı kaldığını belirtiyor.

Dün Katar Enerji ve Sanayi Bakanı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Dönem Başkanı Muhammed bin Salih es-Sade, petrol piyasasının rayında seyrettiğini ve iyileşme yoluna girdiğini belirtmesinin petrol fiyatları üzerindeki satış baskısını azalttığını ifade eden analistler, bugün Amerikan Enerji ve Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak stok verilerinin fiyatların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 1 azalışla 44,10 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.