Brezilya'da hapishane müdürü çete bağlantısı şüphesiyle görevden alındı

Brezilya'da hapishane müdürü çete bağlantısı şüphesiyle görevden alındı
Çeteler arasında kanlı bir savaşa sahne olan Manaus şehrindeki bir cezaevi müdürünün bir çeteden rüşvet aldığı iddia edildi

RIO DE JANEIRO (AA) - Brezilya'da geçen hafta yaşanan hapishane ayaklanmasında uyuşturucu çeteleri arasında kanlı bir hesaplaşmaya sahne olan Manaus şehrindeki Anisio Jobim Cezaevi'nin Müdürü Jose Carvalho da Silva, bir çeteyle menfaat ilişkisi kurduğu iddiasıyla görevden alındı.

Amazonas Eyalet Yönetiminden yapılan açıklamada, hapishane müdürü Da Silva'nın hükümlüler tarafından "Kuzey Ailesi" adlı çeteden rüşvet almakla suçlandığı belirtildi.

Açıklamada, Da Silva'nın 1 Ocak'ta başlayan ve 56 hükümlünün hayatını kaybetmesine yol açan isyandan yalnızca birkaç gün önce görevi devraldığı hatırlatıldı.

Amazonas Eyaletinde faaliyet gösteren "Kuzey Ailesi" çetesi ile Sao Paolo merkezli "İlk Emir" çetesi arasında ülkenin kuzeyindeki uyuşturucu yollarının hakimiyeti için başladığı ifade edilen çatışma, bölgedeki başka hapishanelere de yayılmıştı.

Federal hükümet, hapishanelerdeki güvenlik krizini çözmek amacıyla eyalete 200 ilave polis göndermişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.