Brezilya'daki yolsuzluk iddiaları

Brezilya'daki yolsuzluk iddiaları
Petrobras soruşturmasında, şirketle ilgili usulsüzlük iddialarını araştıran komisyonun eski başkan yardımcısı gözaltına alındı

RIO DE JANEIRO (AA) - Petrobras soruşturması kapsamında, şirketle ilgili usulsüzlük iddialarını araştıran komisyonun eski başkanı ve eski senatör Gim Argello'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Savcı Carlos Fernando de Lima, yaptığı basın toplantısında Argello'nun, inşaat firmalarının yöneticilerinin yolsuzluğu araştıran parlamento komitelerine çağrılmasını engelleme karşılığında bu şirketlerden rüşvet aldığını söyledi.

Argello'nun aldığı rüşvetlerin daha sonra yasal bağış gibi siyasi partilere aktarıldığını belirten Lima, bu uygulamanın uzun süredir devam ettiğini söyledi.

İktidardaki İşçi Partisi üyesi Argello, 2007 yılından 2 Şubat 2016'ya kadar kongre üyesiydi. Argello, Ulusal Kongre'de devlete ait petrol şirketi Petrobras ile inşaat şirketleri arasındaki sözleşmelerdeki usulsüzlükleri araştırmaktan sorumlu meclis komisyonunun başkan yardımcılığını yapıyordu.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in 2003-2010 arasında Petrobras'ın başkanlığını yaptığı sırada şirkette 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı, yetkililerin rüşvet aldığı iddia ediliyor. Geçen yıl mart ayında başlatılan soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticileri, iki eski milletvekili ve ünlü iş adamlarının bulunduğu 100'den fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bu süreçte Petrobras'ın eski genel müdürü Paulo Roberto Costa, 7,5 yıl hapse mahkum edilirken, eski Devlet Başkanı Silva da mart ayı başında soruşturmaya dahil edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.