Broadway oyunu Hamilton'a rekor Tony adaylığı

Broadway oyunu Hamilton'a rekor Tony adaylığı
ABD'de kapalı gişe oynayan Hamilton, Tony ödülüne 16 dalda aday gösterildi

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde kapalı gişe oynayan Hamilton oyunu, tiyatronun Oscar'ı olarak anılan Tony ödülüne 16 dalda aday gösterilerek rekor kırdı.

Grammy ödülü ve 2016 tiyatro dalında Pulitzer ödülü kazanan Hamilton yeni bir başarıya daha imza attı.

Ron Chernow'un, ABD mali sisteminin kurucusu, ilk ABD Hazine Bakanı ve 10 doların üzerinde resmi bulunan Alexander Hamilton'un hayatını konu alan 800 sayfalık eserinden uyarlanan hip-hop müzikal tarzındaki oyun, Tony ödüllerinde 16 dalda aday gösterildi.

Bu başarısıyla rekora imza atan Hamilton'dan önceki rekor, 2001'de 15 dalda aday gösterilen ve 12 dalda Tony kazanan The Producers'de bulunuyordu.

Bu arada Richard Rodgers Tiyatrosu'nda sahnelenen Hamilton'un bir başka başarısı da 65 milyon doları aşan gişe geliriyle rekora imza atması oldu.

Tiyatro oyununa konu olan Hamilton, 1804'te New York'ta Başkan Thomas Jefferson'ın yardımcısı Aaron Burr ile yaptığı düelloda hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.