Brüksel'de terör operasyonları

Brüksel'de terör operasyonları
13 operasyonda 9 kişi gözaltına alındı, 5'i sorgularının ardından serbest bırakıldı

Bürüksel'de düzenlenen 13 terör operasyonunda gözaltına alınan 9 kişiden 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Belçika polisi, başkenti kana bulayan terör saldırıları ile ilgili pazar günü 13 operasyon gerçekleştirdi.

Brüksel Savcılığı, operasyonlarda, terör saldırıları ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 9 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 5'inin ilk sorgularının ardından serbest bırakıldığını açıkladı.
Savcılık, soruşturmanın sağlıklı şekilde sürdürülmesi için ayrıntılı bilginin şu anda kamuoyu ile paylaşılmayacağını ifade etti.

Polis, baskınların Brüksel ve Antwerp kentlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Belçika’nın Schaerbeek kentinde, cuma günkü operasyon sırasında bacağından vurularak yakalanan Abdurrahman A. isimli şüpheli ile ilgili iddianame ise tamamlandı. Paris'te, polisin ortaya çıkardığı saldırı planı ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen zanlı hakkında savcılığın ''terör örgütleriyle işbirliği yapmak suçundan'' dava açtığı ifade edildi.


Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana terör saldırısının firari sanığı Salih A. geçen hafta Brüksel'de yakalanmıştı.
Belçika'daki operasyonlarda daha önce gözaltına alınan Fayçal C'nin Brüksel Zaventem Havalimanı’ndaki saldırının faillerinden olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik kameralarıyla tespit edilen zanlılardan diğer ikisinin intihar saldırılarında öldüğü sanılıyor.

Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonuna düzenlenen intihar saldırlarında üçü intihar bombacısı 31 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.