Brüksel'de terör operasyonları

Brüksel'de terör operasyonları
Belçika polisi, Brüksel'in Etterbeek bölgesinde operasyon düzenledi- Son 24 saat içinde gözaltına alınanların sayısı 6'a çıktı - Müslümanlar, terör eyleminin gerçekleştiği Maelbeek metro istasyonuna giderek, hem saldırıyı kınadı, hem de terör kurbanları i

BRÜKSEL (AA) - Belçika polisi, terör operasyonlarına devam ederken, 24 saat içinde gözaltına alınan şüpheli sayısı 6'a çıktı.

Brüksel'in Etterbeek bölgesinde sabah saatlerinde başlayan operasyona, çok sayıda terörle mücadele polis ekibi katıldı. Keskin nişancıların da yer aldığı operasyon sırasında bazı evler tahliye edildi. Yerel saatle 14.00'te operasyon biterken, güvenlik yerel polise devredildi. Polis ya da savcılık, operasyonun sebebine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Bu arada kamu yayın kuruluşu VRT, polisin dün gece Antwerp kentindeki operasyonlarında Bilal El Makhoukhi adlı kişinin gözaltına alındığını iddia etti. Habere göre, şüpheli “Belçika İçin Şeriat” (Sharia4Belgium) örgütüne mensup.

Böylece, Makhoukhi'yle beraber son 24 saat içinde 6 kişi gözaltına alınmış oldu. Bunlar arasında, Paris saldırılarının son şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan Mohamed Abrini de var. Abrini'nin, 22 Mart'ta Brüksel Havalimanı saldırısının ardından kaçmayı başaran "şapkalı şüpheli" olduğu iddiası ise araştırılıyor.

- Müslümanlar terör kurbanlarını andı

Öte yandan, Brüksel'deki terör saldırıları, Müslümanlar tarafından protesto edildi. Aralarında Brüksel Camiler Birliği, Belçikalı Müslümanlar Platformu, Belçika İslam Merkezi'nin de olduğu gruplar, terör eyleminin gerçekleştiği Maelbeek metro istasyonuna giderek, saldırıyı kınadı ve terör kurbanları için çiçek bıraktı. Saldırıda hayatını kaybedenler için dua da edildi.

Ortak basın açıklamasında ise, İslam'ın barış mesajı taşıdığı, aşırıcılık, radikalizm ya da terörizmin İslam'da yerinin olmadığı vurgulanarak, Müslümanlar hakkındaki ön yargıları ve onların dışlanmasının reddedildiği belirtildi.

Açıklamada, "Çok kültürlü toplumumuzda, radikalleşmenin sebepleri toplu bir şekilde ele alınmadıkça ve aşırıcılıkla mücadelede alternatif bir mesajın iletilmesi teşvik edilmedikçe, suçlulara ceza verilmesi önemli olsa da, etkili olamaz. Toplumdaki aşırıcı söylemlerin kökünü kurutmak amacıyla bir dizi önleyici tedbir sunmak istiyoruz" ifadesine yer verildi.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi öldü, 270 kişi yaralandı. Geçen yıl kasım ayındaki Paris saldırılarında da 130 kişi yaşamını yitirdi. İki başkentteki saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.