Brüksel'deki patlamalar

Brüksel'deki patlamalar
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:- "Herkese amasız ve lakinsiz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Brüksel'deki patlamalara ilişkin, "Herkese amasız ve lakinsiz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor." dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde Sheraton Otel'de düzenlenen "Dünya Örnekleri Işığında Türkiye'de Mobil Sağlık" konulu toplantıya katılan Müezzinoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınayarak, "Hem ülkemizin hem insanımızın hem insanlığın maruz kalmadığı bir terör eylemini gündem etmeden başlayamıyoruz maalesef." diye konuştu.

Terörün şehir, ülke ayırt etmeksizin can aldığını belirten Müezzinoğlu, son dönemde gerek Güneydoğu'da süren terörle mücadele süreçlerinde yaşamını yitiren şehitlerin acısını, gerekse insani değerlerin izah edemediği masum insanların katledilmesinin üzüntüsünü duyduğunu ifade etti.

Toplantıya gelirken Brüksel'de havalimanında meydana gelen patlamaları öğrendiğini ve derin üzüntü yaşadığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bakıyoruz Paris'te, bakıyoruz Brüksel'de, bakıyoruz İstanbul'da, bakıyoruz Ankara'da insanlığın hiçbir değeriyle bağdaşmayan, tesadüfen orada olan masum insanları hedef alan, bazen hamile anne, bazen çocuğu kucağında aileler, bazen 80 yaşında bir yaşlı var. Terör eylemi ne yazık ki bir taraftan ülkemizin ve insanımızın huzurunu bozarken, diğer taraftan da insanlığın temel sorunu haline gelmeye başladı."

- "Güvenli yarınlara birlik ve beraberlikle yürümeliyiz"

Bakan Müezzinoğlu, teröre ve teröriste asla taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, "Ülke yöneticileri olarak, toplumun karşısında sorumlulukları olan sivil toplum örgütleri olarak şunu söylememiz gerekiyor, ne pahasına olursa olsun insanlık, insanlığın geleceği, inatla ve ısrarla daha güçlü ve daha huzurlu, güvenli yarınlara birlik ve beraberlik içinde yürümeliyiz. Bunu insanlık başaracaktır, insanımız da başaracak iradeye ve güce sahiptir. İnanıyorum ki bu insanlık dışı eylemler yine insani vicdanı olan toplumlar tarafından hak ettikleri o makus karanlık talihlerine gönderilecektir." diye konuştu.

"Bu anlamda, herkese amasız ve lakinsiz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor." diyen Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki gerek insanlık gerekse insanımız, düne göre bugün daha güçlü bir birlikteliğin, daha net bir tavrın yolculuğunu yapacaktır. Bu anlamda, şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.