Brüksel'deki patlamalar

Brüksel'deki patlamalar
Malta Dışişleri Bakanı Vella'nın Türkiye ziyareti, Maltalı bir diplomatın patlamalarda yaralanması nedeniyle ertelendi

ANKARA (AA) - Malta Dışişleri Bakanı George Vella'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret, Brüksel'de yaşanan patlamalarda bir Maltalı diplomatın yaralanması nedeniyle ertelendi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Vella'nın bugün başlaması ve iki gün sürmesi planlanan ziyareti, Brüksel'de sabah saatlerinde havalimanı ve metroda yaşanan patlamalarda bir Maltalı diplomatın yaralanması nedeniyle başka bir tarihte yapılacak.

Ziyaret, Malta'dan Türkiye'ye Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk kez yapılacaktı.

George Vella'nın ziyareti çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, Malta ile ikili ilişkilerin yanı sıra, Avrupa Birliği, göç, terörle mücadele konuları ile Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülüyordu.

Brüksel'de sabah saatlerinde Zaventem Havalimanı'nda iki ve ardından şehir merkezindeki Maelbeek metro istasyonunda bir patlama meydana geldi​. Patlamaların ardından havalimanı tahliye edildi, tüm seferler iptal edildi. Kentte tüm metro istasyonları kapatıldı. İlk belirlemelere göre 23 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı patlamaların ardından ülkede terör tehdidi alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Başkentte Avrupa Birliği çalışanlarının ofislerinde ya da evlerinde kalarak dışarı çıkmamaları istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.