Brüksel’deki terör saldırıları

Brüksel’deki terör saldırıları
İtalya İçişleri Bakanı Alfano: - “İtalya güvenlik alarm seviyesini 2’de tutacak” - “Fransa ve Belçika tarafından da bilinen DAEŞ'li teröristlerle bağlantılı bir Irak vatandaşı, bu sabah Napoli’de gözaltına alındı”

ROMA (AA) – İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu sabah yaşanan terör saldırılarının ardından ülkesinde güvenlik alarm seviyesinin 2’de tutulacağını bildirdi.

Alfano, Brüksel’deki saldırıların ardından yapılan olağanüstü güvenlik zirvesinin ardından ülkesindeki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkedeki alarm seviyesinin, saldırı altında kalındığında geçilen en üst seviyenin bir önceki aşamasında olduğunu belirten Alfano, şunları kaydetti:

“İtalya, Brüksel’de bu sabah gerçekleşen saldırıların ardından güvenlik alarm seviyesini 2’de tutacak. Hassas noktalardaki güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi direktifini verdim. Söz konusu çerçevede başka patlamalar olacak çünkü onlar, bizim ülkemizin kurallarına saygı duymayacaklarını gösterdiler.”

Hiçbir ülke için Brüksel’deki gibi bir saldırıya maruz kalma açısından sıfır risk diye bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Alfano, “Şu ana kadar önleyici sistemimizin iyi çalıştığını söyleyebilirim. Biz, vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmeyi üst düzey çabayla sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Alfano, Avrupalı güvenlik makamlarından gelen bir yakalama emrinin uygulandığı bilgisini vererek, “Fransa ve Belçika tarafından da bilinen DAEŞ’li teröristlerle bağlantılı bir Irak vatandaşı, bu sabah Napoli yakınlarında gözaltına alındı.” dedi.

Basın toplantısında bazı sayısal bilgiler de paylaşan Alfano, 1 Ocak 2015’ten bu yana İtalya’da 109 bin 764 şüphelinin kontrol edildiğini, radikal bağları sebebiyle 2 bin 249 kişinin aramadan geçirildiğini, 396 kişinin tutuklandığını ve 653 kişi hakkında rapor tutulduğunu aktarırken, “74 kişi sınır dışı edildi, bunlardan 5’i imam. 2002’den beri de 23 vaiz sınır dışı edildi.” diye konuştu.

Öte yandan, Brüksel’deki saldırı dolayısıyla Roma’nın dünyaca ünlü aşk çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi ve Roma Belediye Sarayı Campidoglio, Belçika ile dayanışma kapsamında bu ülkenin bayrağının renkleri olan siyah-sarı-kırmızı renklerle ışıklandırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.