Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Brüksel'de dün düzenlenen saldırılar Amerikalı gencin tanık olduğu üçüncü büyük saldırı

SALT LAKE CITY (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün düzenlenen terör saldırıları, Amerikalı gencin hayatının üçüncü büyük şoku oldu.

Brüksel'de Zaventem Havalimanı'ndaki terör saldırıları sırasında havayolları gişesinde bulunan 19 yaşındaki Utahlı Mason Wells, aşil tendonuna şarapnel parçası saplanması sonucu yaralandı. Ancak Brüksel'deki patlama Wells'in karşılaştığı ilk terör saldırısı değil.

Babası Chad Wells, oğlunun ABD'de 2013 Boston Maratonu'nda düzenlenen saldırıda yaralandığını ve geçen kasımda Paris'te düzenlenen saldırı sırasında kentte olduğunu ancak saldırıdan direkt olarak etkilenmediğini ifade etti. Chad Wells, "Bu onun yaşadığı üçüncü terörist saldırı." şeklinde konuştu.

Chad, Brüksel'deki patlama haberiyle uyandığını, o esnada Zaventem Havalimanı'nda bulunan oğlunun yaralı ancak sağ olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Aşil tendonunda yırtılma, vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel yaraları ve ağır yanıklar olan Mason'ın Brüksel'de bir hastanede ameliyata alındığını belirten Chad, "Onunla ancak sekiz saat sonra konuşabildik. Mason bitkindi ama hala mizah duygusuna sahipti." dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek Metro İstasyonu'nda düzenlenen terör saldırılarında 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı.

Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da polis birçok noktaya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.