Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
Belçika Sağlık Bakanlığı, daha önce 35 olarak açıklanan ölü sayısını, kimlik doğrulama çalışmaların ardından 32 olarak güncelledi- Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nın yarın da kapalı olacağı açıklandı- Saldırıya uğrayan istasyon hariç tüm metro istasyonl

BRÜKSEL (AA) - Belçika Sağlık Bakanlığı, daha önce 35 olarak açıklanan Brüksel'deki terör saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısını, kimlik doğrulama çalışmaların ardından 32 olarak güncelledi.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, Brüksel'deki saldırılarda 35 kişinin değil 32 kişinin öldüğünü bildirdi.

Twitter hesabındaki açıklamasında Block, "kimlik doğrulama çalışmalarının ardından kurbanların sayısının 32'ye düştüğünü ve 94 kişinin hala hastanede olduğunu" belirtti.

Bakan Block, dünkü açıklamasında saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini duyurmuştu.

- Havalimanı yarın kapalı

Öte yandan, saldırılara hedef olan Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nın yarın da kapalı olacağı açıklandı.

Havalimanının geçici check-in alanları masaları ve yeni güvenlik önlemlerinin testleri ise hala devam ediyor.

Testlerin ardından limitli sayıda uçuşa bu hafta içinde izin verilmesi bekleniyor.

- Saldırıya uğrayan istasyon hariç tüm metro istasyonları yarın açılacak

Brüksel ulaşım idaresi ise, diğer saldırının gerçekleştiği Maelbeek istasyonu hariç tüm metro istasyonların yarın açılacağını duyurdu.

Öte yandan, havalimanındaki saldırıya karıştığı iddiasıyla görüntüleri dağıtılan "şapkalı şüpheli" hale bulunamadı. Görüntülerdeki kişiye benzetildiği için göz altına alınan ve terörizmle suçlanan serbest gazeteci Faycal C., saldırılara karıştığına dair delil olmadığı için dün serbest bırakılmıştı.

32 kişinin öldüğü ve 270 kişinin yaralandığı saldırıları DAEŞ üstlenmişti.

Brüksel'de 22 Mart'ta Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metrosuna düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi yaşamını yitirmiş, 270 kişi yaralanmıştı. Saldırıları DAEŞ üstlenmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.