Brüksel'deki terör saldırıları

Brüksel'deki terör saldırıları
- İntihar bombacılarının ilk hedefinin Paris'te terör saldırısı düzenlemek olduğu ortaya çıktı

BRÜKSEL (AA) - Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'deki intihar bombacılarının ilk hedefinin Paris'te terör saldırısı düzenlemek olduğunu açıkladı.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, metro ve havaalanı saldırılarını düzenleyen grubun aslında ilk hedefinin, Paris'e ikinci bir saldırı düzenlemek olduğu, ancak son dakikada vazgeçerek Brüksel'i hedef aldıkları belirtildi.

Teröristlerin ilk hedefinin Paris'te iş ve finans merkezi La Defense'ın olduğu ifade edilen açıklamada, "Terörist grubun Paris saldırıları sonrasında yürütülen soruşturmanın hızlı ilerlemesi ve baş şüpheli Salih Abdüsselam'ın yakalanmasının ardından Paris'i hedef almaktan vazgeçtiği'' bildirildi.

Belçika federal savcılığı, dün yaptığı açıklamada ise önceki gün gözaltına alınan Mohamed Abrini'nin Brüksel Havalimanı'ndaki saldırı sonrası kaçan "şapkalı terörist" olduğunu itiraf ettiğini bildirmişti.

Abrini'nin suç mahallinde bulunduğunu itiraf ettiği belirtilen açıklamada, teröristin "İntihar yeleğini bir çöp kutusuna attığını ve sonrasında şapkasını sattığını açıkladığı" ifade edilmişti.
Abrini, yakalanan bir diğer şüpheli ve çocukluk arkadaşı Salih Abdüsselam ile birlikte Paris saldırıları sonrası bir benzin istasyonundaki güvenlik kameraları aracılığıyla görüntülenmişti.
Brüksel'de bir metro istasyonu ve havaalanına 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Paris'te 13 Kasım 2015'teki saldırılarda ise 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.