Brüksel'deki terör saldırılarına tepkile

Brüksel'deki terör saldırılarına tepkile
ABD Başkanı Obama:- "Sorumluların adalet önüne çıkarılması için dostumuz ve müttefikimiz Belçika'ya yardım etmek için gereken ne varsa yapacağız"

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarının faillerinin adalet önüne çıkarılması için Belçika'ya gereken yardımı yapacaklarını bildirdi.

Barack Obama, Küba'ya düzenlediği ziyarette Küba halkına seslenirken öncelikle Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarına değindi.

Amerikan halkının kalplerinin Belçika halkı ile olduğunu dile getiren Obama, "Bu acımasız saldırıları lanetlerken Belçika halkı ile dayanışma halindeyiz. Bu işin sorumlularının adalet önüne çıkarılması için dostumuz ve müttefikimiz Belçika'ya yardım etmek için gereken ne varsa yapacağız." dedi.

Obama, son saldırıların teröre karşı birlik içinde olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattığını dile getirdi ve "Tüm dünyada insanların güvenliğini tehdit edenleri yenebiliriz ve yeneceğiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Obama'nın bugün ayrıca Belçika Başbakanı Charles Michel ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama, Michel'e taziye dileklerini iletti. Saldırıların soruşturulmasında ABD'nin yardım teklifini ileten Obama, teröre karşı tam işbirliği taahhüdünde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de yazılı açıklama yaparak ABD'nin Brüksel Büyükelçiliğinin, kentte bulunan Amerikan vatandaşlarının durumunun belirlenmesi için çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.