Çoğu kişi yanlış biliyor! Bu 5 yiyeceği yemeden önce asla yıkamayın!


Bazı doğru bildiğimiz bilgiler her şey için geçerli olmuyor. Türk aile yapısına göre dışarıdan getirilen her yiyecek evde yıkanır. Bu durum salgınlarla daha da arttı.

Ancak bazı ürünleri yıkamak mikrobu temizlemekten öte, tam tersi bir etkiye sebep oluyor.

Şimdi sayacağımız bu 5 besini yıkamadan tüketmeniz gerekmekte.

Haydi gelin başlayalım;
YUMURTA
Çoğu kişi yumurtayı pişirmeden önce yıkamanın daha sağlıklı olduğu düşünür ama bilmedikleri bir şey var: Bakteriler tarafından kontaminasyona ( yabancı madde etkisiyle kirlenme veya saflığını kaybetme) uğramamaları için yumurtalara çözel bir madde konulur. Yıkadığınızda ise bu koruma ortadan kalkar.

KIRMIZI ET
Tavuk gibi kırmızı ette de aynı durum söz konusu.

MANTAR
Suyu çok fazla emdiği için mantarı yıkamak da sakıncalı. Yıkadığınız zaman elastikiyetini kaybederler.

TAVUK
Tavuk sağlıklı bir besin olmakla birlikte, bir çok bakteriyi de içinde barındıran besindir. Tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi, tavuğun yıkanmasıyla elinize yayılır. Bu süreçte tavuğu kesinlikle yıkamayın ve ürünü en kısa sürede pişirin. Tavuğu uzun bir süre bekletmek de oldukça tehlikeli.

MAKARNA
Makarnayı yıkadığınız taktirde içinde nişastayı akıtmış oluyorsunuz ve bu da makarna sosunun az emilmesine neden oluyor. Yıkamak isterseniz de pişirdikten sonra bunu gerçekleştirin.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.