Bu 6 şeyi çamaşır makinenize asla koymayın

Bu 6 şeyi çamaşır makinenize asla koymayın
 Yazar
Bilinen her şeyin çamaşır makinesinde yıkandığıdır. Yanlış, bu 6 şeyi çamaşır makinenize asla koymayın. Zarar verebilir.

Çamaşır makinesine konmaması gereken 6 şey

1. İNCİLİ/DANTELLİ KIYAFETLERİ YIKAMAYIN

Dantel veya nakış gibi hassas giysiler makinede yıkanabilir. Ancak her zaman özel bir çamaşır torbasına konmalıdır. Bu, kumaşın dolaşmasını ve kırılmasını önleyecektir. İncili giysiler genellikle çamaşır makinesine hiç atılmamalıdır. Makinenin dönmesi nedeniyle boncuklar fırlayabileceği gibi çamaşır makinesine de zarar verebilir.

2. ÇAMAŞIR MAKİNESİNE BOZUK PARA VE ANAHTAR KOYMAYIN

Bazen bozuk paraları veya anahtarları cebinizde unutursunuz ve bunları yanlışlıkla yıkarsınız. Her yıkamadan önce tüm ceplerin boş olduğundan emin olun. Çünkü bozuk paralar ve anahtarlar çamaşır makinesini bozabilir. En kötü durumda, küçük parçalar pompaya girebilir ve size büyük masraflar açabilir.

3. ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE DERİ ÜRÜNLERİNİ YIKAMAYIN

Kumaş ayakkabılarınızı çamaşır makinesine kolaylıkla atıp tekrar tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak ayakkabıların deri olmamasına dikkat edin. Deri makinede küçülür ve küçük bir deri şeridi bile ayakkabının tüm uyumunu değiştirebilir. Ayakkabıları düşük sıcaklıkta elde yıkamak en iyisidir.

4. BEBEK ÇORAPLARINI ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KOYMAYIN

Çorabın yıkamada kaybolması hepimiz biliriz. Burada çorapların nereye gittiğini de görebilirsiniz. Bu nedenle bebek çorapları çamaşır makinesine atılmamalıdır. Boyutları küçük olduğu için çamaşır makinesinde kaybolmaya daha yatkınlar. Bu aynı zamanda naylon çoraplar için de geçerlidir. Tüm çorapları makineye çamaşır filesinde koyun.

5. İNSAN VE HAYVAN KILI İÇEREN ŞEYLERİ ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KOYMAYIN

Yıkamadan önce kumaştaki tüm saçları mümkün olduğunca iyi çıkardığınızdan emin olun. Yıkama sırasında saçlar, çamaşır makinesindeki hortumları, contaları ve filtreleri tıkayabilecek küçük toplar haline gelir. Bu, suyun artık düzgün bir şekilde tahliye edilemeyeceği ve çamaşırların artık temizlenemeyeceği anlamına gelir. Zamanla makineniz de bozulabilir.

6. BANYO VE MUTFAK HAVLULARINI BİRLİKTE YIKAMAYIN

Better Homes & Gardens dergisi banyo havlularının her zaman ayrı ayrı ele alınması gerektiğini yazdı. Bu aynı zamanda bu havluları hiçbir durumda kurulama havlularıyla birlikte yıkamamanız gerektiği anlamına da geliyor. Çünkü bakterilerin geçme riski var. Mutfaktan banyo havlularımıza bulaşabilecek bakterilerden bahsetmiyoruz. Tam tersi bir durum da ortaya çıkabilir. Uzmanlar, kötü el temizliğinin, bakterilerin ellerinizi yıkadıktan sonra nemli yüzeylere (havlular) bulaşmasına ve orada çoğalmasına katkıda bulunabileceğini açıkladı. Yapılan bazı araştırmalarda banyo havlularında koliform bakteri ve E. coli bakterisinin izlerine rastlandığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.