'Bu bir barış projesidir'

'Bu bir barış projesidir'
Başbakan Ahmet Davutoğlu TANAP imza töreninde TANAP'ın sadece enerji projesi değil barış projesi olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) imza töreninde konuştu.

Azerbaycan ve Türkiye'nin yükselen iki güç olduğunu belirten Davutoğlu "TANAP takvime uyarak bundan sonra da gelişimini sürdürecek. Dünya ve Avrupa enerji talebi açısından stratejik bir yere oturacak. Türkiye hem transit bir ülke olmanın hem de büyük bir pazar olmanın avantajlarını değerlendirmekte kararlıdır" diye konuştu. 

Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak toplam değeri 40 milyar doları bulunan TANAP projesinin ana hat boruları alım sözleşmesi töreninde konuşan Davutoğlu "Türkiye ve Azerbeycan bir puzzle'ın iki parçası gibi birbirini tamamlıyor. Anadolu'dan geçen hatta kullanılacak boruların imalatının yüzde 80'i Türk firmaları tarafından gerçekleştirilecek. TANAP sadece bir enerji projesi değil bir barış projesidir. Enerji yolu bir barış hattı kuracak. 90'lı yıllarda kriz bölgeleri olan Kafkaslar ve Balkanlar bir barış köprüsü oluyor. Enerji rekabetleri yerine enerji işbirlikleri kurmak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.