Bu da grip sansürü!

Bu da grip sansürü!
Domuz gribi salgınından dolayı herkeste büyük bir tedirginlik yaşanırken Sağlık Bakanlığı, sağlık kurum ve kuruluşlarına salgın ile ilgili rakamsal bilgi verilmesini yasakladı

Domuz gribi salgınından dolayı herkeste büyük bir tedirginlik yaşanırken Sağlık Bakanlığı, sağlık kurum ve kuruluşlarına salgın ile ilgili rakamsal bilgi verilmesini yasakladı.

BAKANLIK SANSÜR KOYDU

Türkiye’de domuz gribi (H1N1 virüsü) tedirginliği yaşanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, üç aylık süreçte Türkiye’de 170 kişide domuz gribi vakası tespit edildiğini, hastalardan 11’inin öldüğünü söylemişti. Bu resmi açıklamanın ardından Sağlık kurum ve kuruluşlarına salgınla ilgili bilgi verilmesini yasaklayan Sağlık Bakanlığı, sağlık kurumlarına hastalık ile ilgili bilgilendirme dışında, salgın ile ilgili açıklama yapmayı ve rakamsal verileri paylaşmayı yasakladı.

HASTALIK BELİRTİLERİ VE KORUNMA

Hastalığın insandaki belirtileri grip ve grip benzeri hastalıkların semptomları ile aynı olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, “Hastalığın temel belirtileri yüksek ateş, öksürük, boğaz, vücut ve baş ağrısı, üşüme hissi ve yorgunluktur. Normalden daha fazla sayıda hasta ishal ve kusma şikâyeti bildirir. Tedbir olarak, solunum maskeleri kullanılmalı ve hijyene çok dikkat edilmelidir. Ayrıca belirti gösterenlerin mutlaka sağlık kuruluşlarımıza başvurması gerekiyor” dedi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum