BU FİLMİ KAÇIRMAYIN

BU FİLMİ KAÇIRMAYIN
Brad Pitt, Leonardo Di Caprio, Al Pacino gibi usta isimleri bir araya getiren ‘Bir Zamanlar Holywood’da şehrimizde de vizyona girdi

Yönetmenliğini ’nun yaptığı, , , , , gibi kaliteli isimlerden oluşan ‘ Bir Zamanlar Holywood’da adlı film aynı anda şehrimizde de çeşitli sinemalarda gösterime girdi.

Quentin Tarantino’nun dört yıllık bir suskunluk döneminin ardından yaptığı ve “Kült filmim ‘Ucuz Roman’a en yakın filmim olacak” diyerek beklenti çıtasını yükseğe çıkardığı ‘Bir Zamanlar… Hollywood’da Hollywood’ yılın muhtemelen en çok beklenen filmi oldu. Filmin Cannes Film Festivali’nde yapılan dünya prömiyeri basın gösteriminden önce, Tarantino’nun “Filmin sürpriz gelişmeleri hakkında spoiler verilmemesini” talep eden açıklaması okundu.

Bu talep çok yerindeydi çünkü filmin geveze ama akıcı bir mizahtan beslenen ilk iki saatinin ardından gelen 40 dakikalık bölümde, Tarantino izleyicisini ters köşeye yatırıyordu.

Tarantino kariyerindeki bu dokuzuncu filmiyle Hollywood’un en popüler, şaşırtıcı ve kışkırtıcı yönetmenlerinden biri olduğunu kanıtlıyor.

Önceki sekiz filmiyle, alışılmış gevezeliğine rağmen akıcı diyalog yazmadaki becerisini Tarantino, ‘Bir Zamanlar… Hollywood’da’ da sürdürüyor.

1969 yılının Los Angeles'ında geçen Bir Zamanlar Hollywood'da filmi artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.