Bu ilçede iş ilanları anonslarla duyuruluyor

Bu ilçede iş ilanları anonslarla duyuruluyor
İşsizlik problemini çözen ve anonsla işçi arayan Samsun'un kavak ilçesinde 2020'de 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023'te 26 bin 346'ya çıktı.

İşsizlik sorununu çözen ve anonsla işçi arayan Samsun'un kavak ilçesinde 2020'de 21 bin 154 olan ilçe nüfusu, 2023'te 26 bin 346'ya çıktı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun önderliğinde yaptığı yatırım ve istihdam atağı ile Kavak nüfusu artıran ilçe olarak dikkat çekti. TUİK bilgileri sevindirici ancak Kavak için yetersiz bulduğunu ifade eden Başkan Sarıcaoğlu, "2020 yılında 21 bin 154 olan ilçe nüfusumuzun 2023 yılı itibarıyla 26 bin 346'ya ulaştığını görmek sevindirici ancak bizim için umduğumuz gibi değil. Daha çok çalışarak ilçemizi çekim ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Farklı iş kollarında yatırım alan ilçemiz, artan istihdam fırsatlarıyla nüfusunu artırarak gelişmeye büyümeye devam ediyor" dedi.

TERSİNE GÖÇ ALAN İLÇE OLDUK

Kavak'ta nüfus artış hızının önümüzdeki günlerde daha çıkacağını öne süren Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Geçmiş günlerde sürekli göç veren bir ilçe iken, şimdi tersine göçü yaşayan ilçe haline geldik. Dün atölyeden bozma bir iki fabrikaya sahipken bugün ihracatları ile ulusal ekonomimize ciddi katkı yapan 45 fabrikaya ulaştık. Kamu yatırımlarında büyük mesafeler kat ettik. Büyümemizi ilerleterek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

SAMSUN'UN SANAYİ ÜSSÜ YAPACAĞIZ

Hızlı sanayileşmenin nüfuslarını artırdığına dikkat çeken Sarıcaoğlu, "Tüm imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, ilçemizi Samsun'un sanayi üssü yapacağız. Bunda kararlıyız. Sürekli artan nüfusumuz buna en güzel örnektir. Kavak artık göç veren değil, tersine göçü yaşayan bir ilçedir. Tüm girişimcilerimizi coğrafi konumu, teşvik fırsatları liman ve havaalanına yakınlığı, çalışkan insan gücü ile büyük fırsatlar sunan ilçemize yatırıma davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.