Bu kafeye sadece çocuklar girebiliyor

Bu kafeye sadece çocuklar girebiliyor
Eskişehir'de geçen sene açılan bir kafede sadece 2-10 yaş grubundaki çocuklara hizmet veriliyor- Kafenin sahibi İbrahim: "Çocuklar için sağlıklı bir menümüz var. Etkinlik anlamında mutfak ve kitap canlandırma atölyeleri, geri dönüşüm etkinlikleri, tiyatro

ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de, sadece 2-10 yaş grubundaki çocuklara hizmet verilen ve farklı atölyelerden oluşan kafede, çocuklara kurabiye, kek, pasta ve pizza yapımı öğretilerek eğlence aktiviteleri yapılıyor.

Merkez Tepebaşı ilçesi İstiklal Mahallesi'nde, Nariye İbrahim'in geçen yıl hizmete açtığı kafe, çocuklar ve ailelerinden ilgi görüyor.

Nariye İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yaşında bir kızı olduğunu belirterek, kentte anne ve babaların dinlenirken çocuklarının eğlenebileceği bir mekanın eksikliğini fark ettiğini söyledi. Bu eksikliği gidermek için proje hazırladığını ve kısa sürede bunu faaliyete geçirdiğini dile getiren İbrahim, "Sadece çocukların girebildiği ve içindeki çeşitli atölyelerin bulunduğu bir kafe oluşturdum. Çocuklar burada, konusunda uzman eğitmenler eşliğinde kurabiye, kek, pizza ve pasta yaparak hem sosyalleşiyor hem de eğleniyor." dedi.

İbrahim, iş yerinin ailelerden büyük ilgi gördüğünü anlattı.

Bazı anne ve babaların çocuklarını kafeye bırakıp bir süre sonra almaya geldiğini, kimilerinin ise kendileri için oluşturdukları bölümde vakit geçirebildiğini ifade eden İbrahim, şöyle konuştu:

"Çocuklar eğlenirken anne ve babalar da biraz nefes alsın istedik. 2-10 yaş arasındaki çocuklara hitap ediyoruz. Çocuklar için sağlıklı bir menümüz var. Etkinlik anlamında mutfak ve kitap canlandırma atölyeleri, geri dönüşüm etkinlikleri, tiyatro gösterileri ve doğum günü partilerimiz var. Burada çocuklar kendileri bir şeyler yapıyor. Örneğin kurabiye yapıyorlar ve bunları kendileri yiyor. Mutfak atölyelerimizde 40-50 çocukla eğleniyoruz. Çocuklar aileleriyle buraya geldiklerinde çok keyif alıyorlar ve eğlenceli bir gün geçiriyorlar."

Kafeye 6 yaşındaki kızını getiren Sultan Funda Ekti de çocuğunu buraya gönül rahatlığıyla bırakabildiğini dile getirdi.

Ekti, kızının atölyelerde keyifli vakit geçirdiğini söyleyerek, "İş yorgunluğumu çayımı içerken atabiliyorum, çocuğum da burada oynayabiliyor." ifadesini kullandı.

Ana sınıfı öğrencisi Bilge Hayat ise kafede edindiği arkadaşlarıyla kurabiye, kek, pizza yaparak eğlendiklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.