Bu mahalle Barcelona’yı andırıyor

Bu mahalle Barcelona’yı andırıyor
Sivas'ta bulunan Yenişehir Mahallesi şehrin en düzenli ve örnek mahallesi olarak öne çıkıyor.

Sivas'ta olan Yenişehir Mahallesi şehrin en düzenli ve örnek mahallesi olarak ilgi çekiyor. Mahalle; dron ile çekilen kayıtlarda İspanya'nın Barcelona kentine benzetiliyor.

Sivas'ta olan Yenişehir Mahallesi şehrin en düzenli ve örnek mahallesi olarak ön plana çıkıyor. Mahallenin tepeden kuş bakışı görsellerde İspanya'nın Barcelona kentiyle kıyaslanıyor. Kentin en düzenli mahallesi olarak bilinen Yenişehir Mahallesi Muhtarı Fatih Kaynar, mahallenin 1990 ile 1995 yılları içerisinde inşa edildiğini ve o günlerden bu yana devamlı olarak gelişme gösterdiğini söyledi. Yenişehir'in plan ve proje açısından Sivas'ın en örnek mahallesi olduğunu vurgulayan Kaynar, temizlik ve ferahlık kapsamında mahallenin iyi bir seviyede olduğunu ifade ederek mahallede yaklaşık 20 bin nüfusu olduğunu belirtti.

iha-20240226aw149688-7.jpg

BİZİM BURALAR BARCELONA ŞEHRİNE BENZETİLİYOR

Yenişehir Mahalle Muhtarı Fatih Kaynar mahallenin dron ile kayıt altına alındığında İspanya'nın Barcelona kentine benzetildiği ifade ederek, "Şu anda Yenişehir Mahallesi Muhtarlık binası önünde bulunuyoruz. Yenişehir Mahallemiz 1990 ile 1995 arasında tam olarak mahalle olarak inşa edildi'' dedi.

BARCELONA MUHTARI

Muhtar Kaynar, ''Yenişehir Mahallemiz en temiz, en ferah, plan ve proje kapsamında Sivas'ın en öncü mahallesidir. Özellikle de yeşil alanlar ile güzel bir mahalle. Çarşıya, otogara yakınlığı ile ön plana çıkan bir mahalledir. Yenişehir Mahallesi'nde 63 tane bloğumuz yer almaktadır. Bin 800 tane de dairemiz bulunuyor. Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi de Yenişehir Mahallesi'nde yer alıyor. Mahallenin kendisine ait iş merkezi, kasabı, manavı, oyun yerleri hepsi mevcuttur. Mahallemizin yaklaşık 20 bin nüfusu vardır. Mahallemiz havadan dron ile görüntülendiğinde İspanya'nın Barcelona kentine benzetildiği söyleniyor. Ben de bu mahallenin muhtarı olmaktan ve 14 yıl bu mahallede hizmet etmekten gurur duyuyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.