Bu mevsimde Karapınar’a gidenler gördüğü manzarayla büyüleniyor

Bu mevsimde Karapınar’a gidenler gördüğü manzarayla büyüleniyor
 Muhabir
Konya’nın Karapınar ilçesinde bulunan ve dünyanın dört bir yanından doğa tutkunlarını buluşturan Acıgöl ile Meke Krater Gölü, sonbaharda da her gün çok sayıda turisti ağırlamaya devam ediyor

Konya’nın Karapınar ilçesi, barındırdığı doğal güzelliklerle sonbahar aylarında da turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle Meke Krater Gölü ve Acıgöl, karavanla ve bisikletle seyahat eden yabancı turistler için adeta doğayla buluşma noktası haline geldi.

meke-golu-karapinar.jpg

Renklerin ton ton değiştiği, güneşin göllerin sularına yansıdığı bu eşsiz coğrafya, sonbaharda farklı bir güzelliğe bürünüyor. Yaz mevsiminde olduğu kadar, sonbaharda da bölgeye gelen turistler doğayla iç içe bir tatil geçirmenin keyfini yaşıyor.

KARAVANLAR, ÇADIRLAR, BİSİKLETLER… DOĞAYLA İÇ İÇE BİR TATİL

Meke Gölü’nün volkanik yapısı ve çarpıcı görselliği, gölü ziyaret eden turistler için eşsiz bir manzara sunarken, Acıgöl ise masmavi suları ve çevresindeki doğallıkla öne çıkıyor. Bölgede kamp kuran karavanlı turistler sabahın erken saatlerinde doğa yürüyüşleri yapıyor, gün içinde gölde yüzmenin tadını çıkarıyor, akşamları ise gün batımını izleyerek huzur dolu anlar yaşıyor.

acigol-ve-mekenin-misafirleri-2.jpeg

Bisiklet tutkunları ise Meke Gölü çevresinde bisiklet sürerek bölgenin doğal dokusunu keşfetme imkânı buluyor. Doğa ile iç içe geçirilen bu zamanlar, turistler tarafından "sıradan bir tatilin çok ötesinde" olarak tanımlanıyor.

HOLLANDALI TURİST: ACIGÖL İNSANI BÜYÜLÜYOR

Bölgeye gelen turistler arasında Hollanda’dan gelen Roelof ve Will çifti de vardı. İlk kez Karapınar’a geldiklerini söyleyen çift, özellikle Acıgöl’de geçirdikleri zamanın kendileri için unutulmaz olduğunu belirtti.

acigol-ve-mekenin-misafirleri-1.jpeg

Doğanın dinginliğinden ve gölün berraklığından etkilendiklerini dile getiren Roelof şu sözleri kullandı: “Daha önce arkadaşlarımızdan Acıgöl’ü duymuştuk ama gelip görmek bambaşka bir şeymiş. Su masmavi, doğa sessiz ve huzurlu. Burada zaman duruyor gibi. Yürüyüş yaptık, bisiklete bindik, yüzdük. Arkadaşlarımıza da anlatacağız. Onların da burayı görmesi lazım.”

Will ise Doğayla bu kadar iç içe olmak, şehir hayatında mümkün değil. Bizim harika bir gündü. Bol bol fotoğraf çekip bu güzellikleri ölümsüzleştirdik” dedi.

acigol-ve-mekenin-misafirleri-4.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.