Bu robot Ankara havası oynuyor

Bu robot Ankara havası oynuyor
Samsun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, parçalarını ABD'den getirdikleri robota yazılım yükleyerek Ankara havası oynattı

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, parçalarını ABD'den getirdikleri robota yazılım yükleyerek Ankara havası oynattı.

BİLSEM öğrencileri Hasan Yahya Kuyumcu ve Oktay Söylemez Pınar, ABD'den temin ettikleri robot parçalarını birleştirerek, 4 şekle giren ve adını "Göktürk" koydukları robot yaptı. Öğrencilerin özel yazılımıyla robot hem "Ankara'nın Bağları" şarkısını çalıyor hem de oynayabiliyor.

Anaokulundaki öğrencilerin, bilimi sevmesi için yapılan robot, minikleri eğlendiriyor.

Robotu yapan öğrencilerden 6. sınıf öğrencisi Hasan Yahya Kuyumcu, robotun parçalarını temin ettikten sonra yazılım yüklediklerini uzaktan robotu kontrol ettiklerini söyledi. Robotun bir çok şeyi gerçekleştirebileceğini ifade eden Kuyumcu, yazılıma ne yüklerseniz robotun da aynısını yapabildiğini ifade ederek, robotu gösteri amaçlı kullandıklarını kaydetti.

Altıncı sınıf öğrencisi Oktay Söylemez Pınar ise çok özellikli robot yaptıklarını anlatarak, "Mayın temizleyici, top atar, ışık takip eden ve ağırlık kaldırabilen robotlar da yaptık. Robot parçalarını temin ettikten sonra yazılımlarını biz üretiyoruz." dedi.

BİLSEM Müdürü Aydın Peker, "Biz bu robotu daha çok çocukların ilgisi çekmek için kullanıyoruz. Yani bu robotla çocukların bilimle yakınlaşmasını sağlıyoruz. Robot gelenleri karşılıyor ve oyun oynayabiliyor. Bunun dışında farklı amaçlarda kullanılabilen robotlar da öğrencilerimiz yapıyor. Burada önemli olan ortaokul öğrencilerimizin robot üretimi değil, yazılımın mantığını öğreniyorlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.