Bu sefer Afrika, Fransa'ya darbe yaptı

Bu sefer Afrika, Fransa'ya darbe yaptı
Fransa, Afrika'dan hemen her gün kovuluyor.

Afrika'da yıllarca sömürü düzeni kurarak ülkelerin zenginliklerini ve kültürlerini çalan Fransa, Afrika'dan adım adım kovuluyor.

Mali’nin ardından Burkina Faso da Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkardı. Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, Fransızcayı resmi dil statüsünden çıkaran ve çalışma dili statüsüne indiren anayasa değişikliğini onayladı.

Yerel dillerin resmi dil statüsü aldığı anayasa değişikliği ile yerel diller resmi dil statüsü alırken, demokratik kültürün güçlendirilmesini ve hukukun üstünlüğünün korunmasını amaçlayan siyasi, idari ve kurumsal reformların gerçekleştirilmesi için geçiş döneminde devam eden çabaların bir parçası olduğu vurgulandı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Mali, Fransızcayı resmi dil olmaktan çıkarmış ve çalışma dili statüsüne indirmişti. Yapılan anayasa değişikliği ile Mali’de konuşulan 13 yerel dile resmi dil statüsü verilmişti.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.