Bu şekilde yürüyerek hem kalori tüketin hem de kaslarınızı güçlendirin

Bu şekilde yürüyerek hem kalori tüketin hem de kaslarınızı güçlendirin
 Editör
Batonlu doğa yürüyüşü yıllardır çok popüler bir spor. Bu sporla çok fazla kalori yakarsınız ve özellikle de kaslarınız gelişir. Bu spor hakkında bilmeniz gerekenler neler?

Batonlu doğa yürüyüşü ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Çünkü bu spor, diğer özelliklerinin yanı sıra metabolizmayı ve yağ yakımını harekete geçirir. Kardiyovasküler sistemi güçlendirir ve eklemlere karşı son derece hassastır. Bu sayede neredeyse tüm vücudunuzu güçlendirebilirsiniz. Yürürken aynı anda 600'e yakın kas kullanılır, bu nedenle tüm vücut çalışır. Batonu doğru kullanmak sırtınız, omuzlarınız ve kollarınız için faydalıdır.

Bir ayağınız daima yerde olduğu için bu sporu yaparken sakatlanma ihtimaliniz de oldukça düşüktür. Batonlu doğa yürüyüşü ile aynı zamanda bağ dokunuzu korur ve gri hücrelerinizdeki kan dolaşımını desteklersiniz. Yürüyüş partneriniz varsa, nefesiniz kesilmeden sıradan bir sohbet bile yapabilirsiniz.

Doğru doğa yürüyüşü batonu seçin

Ayarlanabilir teleskopik batonlar olduğu gibi, sabit uzunlukta batonlar da vardır. Bu sporun doğru şekilde yürütülmesi için doğru baton uzunluğu çok önemlidir.

Çubuğun uzunluğunu kendinize göre ayarlamak için öncelikle çubuğun bileğe geçen ilmeğe bağlandığı nokta göbek deliği hizasında, tercihen iki veya üç santimetre üzerinde olmalıdır. Ancak göbek deliğinin altında olmamalıdır, aksi takdirde çubuk çok kısa olacaktır.

Doğa yürüyüşü baton uzunluğunu bulmanın bir başka yolu da basit bir hesaplama yapmaktır. Direk uzunluğunu hesaplamak için temel kural şudur: Boy x 0,66 = Baton uzunluğu. Örneğin, 1,70 metre birinin boyunu 0,66 ile çarptığımız zaman 112,2 santimetrelik bir rakam buluruz. Bu rakam baton uzunluğunu verir bize. İdeal olanı bu uzunlukta bir yürüyüş sopası seçmektir.

Bununla birlikte, bireysel vücut tipinize bağlı olarak bu hesaplama da yanlış olabilir. Bu nedenle bu konularda bir uzmana danışmanız gerekmektedir. Bu arada kesinlikle kayak batonları kullanmayın.

Batonlar, mümkün olduğu kadar hafif olmalı ve bir miktar esnemeli. Grafit veya karbondan yapılmış modeller, batonlu yürüyüşle kilo vermek için en uygun olanlarıdır. Terlediğinizde sapların elinizden kaymaması için kaymaz malzeme aldığınızdan emin olun.

Doğru şekilde yürüyün

Doğa yürüyüşü söz konusu olduğunda doğru teknik her şeyin başı ve sonudur. İki batonla bu o kadar kolay değil. Çünkü batonlar sizde kendinizi onlara destekleme isteği uyandırıyor.

Ellerle başlayalım. Batonların halkalarından mümkün olduğu kadar sıkı geçirin ve yürümeye başladığınızda ilk başta sopaları tutunmadığınızdan, bunun yerine onları yerde sürüklediğinizden emin olun. Omuzlar rahat ve kollarınız sallanıyor şekilde olsun.

Bir kolunuz ileri doğru hareket ettiğinde ve baton yerle temas ettiği sırada, sapa baskı uygulayın ve sapı sıkıca tutun. Diğer eliniz geriye doğru giderken bilinçli olarak elinizi açın ve batonu el kayışından tutun. İpucu: Eller arasındaki baskı verme ve bırakma arasındaki etkileşimi birkaç kez deneyin; sonunda kendi kendine olmaya başlayacaktır.

Çok büyük adımlar atmayın, çünkü genellikle bacaklarınızı tamamen uzatırsınız ve topuklarınıza ağırlık vererek koşarsınız, bu da eklemlerinize çok fazla yük bindirir. Biraz daha küçük adımlar atmak, dizlerinizi hafifçe bükülü ve kalçalarınızı düz tutmak daha iyidir. Omuzlarınızı çok fazla yukarı kaldırmayın, daima aşağıda tutun.

nordic.jpg

Bu talimatlarını izlerseniz kilo verebilir, kaslarınızı geliştirebilir ve genel olarak daha formda kalabilirsiniz.

Kilo vermenin doğru temposu

Doğa yürüyüşünün kalori tüketimi yüksektir. Doğa yürüyüşçüleri saatte ortalama 6 kilometre hızla saatte yaklaşık 400 kalori yakarlar. Daha hızlı giderseniz ve antrenmanda iyiyseniz, 650 kaloriye kadar bile kalori yakabilirsiniz. Bu da doğa yürüyüşünü popüler koşu sporları arasında en fazla kalori tüketen sporlar arasında üçüncü sıraya yerleştirir.

Doğa yürüyüşüyle ​​kilo vermek için doğru hız hangisidir?

Bunu öğrenmek için bir dakika içinde attığınız adım sayısını sayın. Adım sayınız 100'ün altındaysa o zaman hızınızı artırmalısınız çünkü ancak o zaman gerçekten yağ yakımını artırabilirsiniz.

Bu arada, batonlu yürüyüşle kilo vermek sadece yürümekten daha işe yarar çünkü sopaları sallamak kalori tüketimini yaklaşık yüzde 50 oranında artırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.