Bu tasarımlar bir başka

Bu tasarımlar bir başka
İzmir’de, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünün 4’üncü sınıf öğrencileri akla gelmeyecek fikirleri bitirme projelerini hayata geçirdi.

 İzmir’de, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünün 4’üncü sınıf öğrencileri akla gelmeyecek fikirleri bitirme projelerini hayata geçirdi. Kimi psikolojik hastalıkları bir kutu oyununa çevirdi, kimi kampüs alanını yarış pisti yaptı kimi de bir motosikleti onlarca farklı şekilde kullanıma dönüştürdü. 

BU OYUNDA AMAÇ ARINMAK
Psikoloji bilimi ve mitolojinin ilgi alanları arasında yer aldığını belirten Tansel Ünal, Catharsis Projesi hakkında şunları söyledi: “Projeme isim veren Catharsis Antik Yunan dünyasında arınma anlamına geliyor. Ben de bu anlamdan yola çıkarak oyun için 10 ana karakter ve 10 yaratık tasarladım. Oyunun temelinde başından kötü olaylar geçerek psikolojik rahatsızlık yaşayan ana karakterler daha sonra yaratığa dönüşüyor. Ancak oyunda verilen mesajları doğru algılayanlar bir arınma yaşayarak bu kötü ruh halinden çıkabiliyor. Yani bu oyunda temel amaç kazanmak ya da kaybetmekten ziyade bir arınma yaşayabilmek, bir bakıma içsel bir yolculuk yaşayabilmek. Oyun dili ise hem Türkçe hem de İngilizce olarak tasarlandı.”

BİRİ MUTLAKA SİZE GÖRE
Cafe Racer Projesini ise Batıkan Özçınar gerçekleştirdi. Özçınar, projeyle ilgili şunları söyledi: "1960’lı yıllarda ortaya çıkan Cafe Racer tipi motosikletlerin farklı şekiller ve renklerde tasarlanabilmelerine yani kişiye özel olmasına olanak veren bir işletim sistemi oluşturdum. Bunun için zorunlu parçalar dışında farklı egzoz, jant ve depo seçenekleri sundum. Pek çok parçanın değişebileceği motosiklette farklı renklerin de kullanılmasıyla 625 farklı tasarım ortaya çıkabiliyor.” 

HIZ YAPMAK SERBEST
On Road Campus Race RC Projesi ile bitirme tezini hazırlayan Özgün Özenir de projesini şu sözlerle anlattı: “İnternet üzerinden oynanabilen bir araba yarışı oyunu tasarladım. On Road Campus Race RC ismini verdiğim oyun, Yaşar Üniversitesi kampüs alanı içinde geçiyor. Radyo kontrollü arabalar üniversite kampüsü içerisinde belirlenen yollardan geçiyor ve oyun haritası içerisinde artarak dizilmiş engellere çarpmadan zamana karşı ilerlemeye çalışıyor. Her hafta bir şampiyonun belirlendiği bu oyunda aynı zamanda oyuncuların yarış performansı kayıt altına da alınabiliyor.”

TİRE SÜT İÇİN LOGO
Alper Kuru ise Tire Süt Ambalaj Tasarımı Projesi ile Tire Süt için logo geliştirerek "Kurumsal kimlik ve ambalaj tasarımı üzerine hazırlanan bir proje sundum. Bunun için İzmir için de önemli bir marka değeri oluşturan Tire Süt’ün farklı ürünlerini sembolize etmek amacıyla hayvan figürleri içeren logolar tasarladım” ifadelerini kullandı.

MİMARLARIN İŞİ ARTIK DAHA KOLAY
Archviz projesini hazırlayan Can Cellek da projesi hakkında şunları söyledi: “Mimari çizimlerde kullanıcıya istediği özgürlüğü sağlayan bir proje geliştirdim. Buna göre kullanıcılar 3 boyutlu mimari bir çizim hazırlarken ortamın ışığını ve materyalleri istediği doğrultuda değiştirebilmekte. Yani ortamın hem gece hem gündüz halini rahatlıkla görebildiğiniz gibi farklı renklerin ortama neler katabildiğini de fark edebiliyorsunuz. Projemin daha da gelişmesi için Ideomedio firması da maddi destek sağlamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.