Buldukları parayı banka kapısının altından içeri atan çocuklar

Buldukları parayı banka kapısının altından içeri atan çocuklar
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kastamonu'nun Abana ilçesinde, okul yolundaki ATM önünde buldukları 30 lirayı kilitli banka kapısının altından içeri atan iki ilkokul öğrencisinin ailelerini telefonla arayarak çocuklarının örnek davranışından dolayı tebrik

KASTAMONU (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Kastamonu'nun Abana ilçesinde, ATM önünde buldukları 30 lirayı kilitli banka kapısının altından içeri atan iki ilkokul öğrencisinin ailelerini telefonla arayarak, çocuklarının örnek davranışından dolayı tebrik ettiği belirtildi.

İlçe Kaymakamı İsa Karaaslan, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Halis Yahya Kapçak, Yiğit Sakallıoğlu ile aileleri ve öğretmenlerini makamında kabul etti.

Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin samimiyetle yaptığı bir hareketin, nelere vesile olabileceğinin en güzel örneğini gurur ve heyecanla izlediklerini söyledi.

Çocukların örnek davranışlarıyla herkese bir umut aşıladığını vurgulayan Karaaslan, "Abana'dan tüm Türkiye'ye ve uluslararası camiaya ışık gibi doğdular. Küçük bir davranışın olumlu yankılarını çocuklarımızın örnek davranışlarıyla görmüş olduk." dedi.

Karaaslan, ortaya çıkan tabloyu gurur vesilesi olarak gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda özellikle yurt dışında bu konuda sosyal deneyler yapılıyor. Bir miktar para yere atılarak arkadan gelen kişilerin davranışları kameralarca kayıt altına alınıyor. Bunların çoğunda kişiler buldukları parayı cebine atıyor. Abana'dan ülkemizin gündemine oturan çocuklarımız, Türk insanının ne kadar kıymetli olduğunu, çocuklarını yetiştiren ailelerin de bu değerlere sahip olduğunu en güzel şekilde gösterdi. Öğrencilerimizin hak etmediği, kendi malı olmayan şeyleri sahiplenmemesi ve iade etmesi çok güzel bir davranış. Şu günlerde hep üzücü haberler aldığımız bir dönemde çocuklarımız insanlarımıza neşe ve gurur kaynağı oldu. Onlara bu terbiyeyi veren değerli ailelere, öğretmenlerimize ve buna vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum."

Karaaslan, davranışlarından ötürü öğrencilere bisiklet hediye etti.

- Bakan Avcı, telefonla arayarak tebrik etti

Öğrencilerden Yiğit Sakallıoğlu'nun annesi Gülizar Sakallıoğlu ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın kendilerini telefonla arayarak, tebrik ettiğini dile getirdi.

Arayanın Bakan Avcı olduğunu öğrenince heyecanlandığını anlatan Sakallıoğlu, "Evde bulunduğum esnada telefonum çaldı, benim Yiğit'in annesi olduğumu teyit ettikten sonra kendisinin Milli Eğitim Bakanı olduğunu söyledi. Telefonda 'Çocuklarınız çok güzel bir davranışta bulundu, duydunuz mu?' dedi. Ben de 'Evet hocam, duyduk gurur duyduk' dedim. Çocukların davranışından dolayı kendisinin ve Türkiye'nin gururlandığını ifade etti. Ne ihtiyacınız olursa bize bildirin dedi ve görüşmemiz sona erdi" diye konuştu.

Diğer öğrenci Yahya Kapçak'ın annesi Şengül Kapçak da Bakan Avcı'nın kendisini de arayarak kutladığını kaydetti.

-"Parayı bulduğumuzu kimseye söylemedim"

Öğrencilerden Halis Yahya Kapçak okullarına giderken bankanın önünde buldukları parayı hiç düşünmeden kapıdan içeri attıklarını, bunu da kimseye anlatmadıklarını belirtti.

Kamera görüntülerinin izlenmesiyle başlarından geçen olayı öğretmenlerine anlattıklarını ifade eden Kapçak, "Arkadaşım Yiğit ile okula gidiyorduk, yerde parayı bulduk. Bu kimin parası diye etrafa baktık. Sonra ben kapı açılıyor mu diye baktığım sırada arkadaşım 'kapının altından atsana' dedi. Bunu da kimseye anlatmadık ama kameralar bizi çekmiş. Öğretmenim bize bankanın önünden geçip geçmediğimizi sordu. Ben de geçtik dedim ve olanları anlattım. Herkes bu davranışımızı beğendi, çok mutluyuz." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.