Bülent Korkmaz: Bilim Kurulu ne derse o olur

Bülent Korkmaz: Bilim Kurulu ne derse o olur
Süper Lig’in 12 Haziran’da başlatılması kararı ile ilgili, “Bilim Kurulu ne derse olur” diyen Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz hedefinin Konyaspor’u ligde tutmak olduğunu söyle

 

HEDEF KONYASPOR’U LİGDE TUTMAKdi

 

 

Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Konya Büyükşehir Belediyesi YouTube kanalında Spor Sohbetleri isimli programa konuk olduk. Konyaspor hakkında açıklamalarda bulunan Korkmaz, hedefinin Konyaspor’u ligde tutmak olduğunu söyledi.

Galatasaray’da forma giydiği dönemlerde teknik yeterliliğin olmadığını ancak her şeyin daha kıymetli olduğunu ifade eden Teknik Direktör Bülent Korkmaz, “Benim zamanımda yeterli teknik ekipman yoktu, sahalar böyle değildi. Tesisler sonradan oluştu, iyi ki o dönemi yaşamışım diyorum. O dönemde kendi kramponunumuzu bile biz satın alıyorduk. Giydiğimiz formayı çıkarıp birine hediye edemiyorduk. Tabii her şey gelişti. O zaman her şeyin kıymetini daha iyi anlıyorsunuz. Şu an Konyaspor’un muazzam bir tesisi var. Ama o dönem yaşadıklarımız bize gerçekten çok büyük bir tecrübe kazandırdı” dedi.

SOKAK FUTBOLU İLE KAYBETTİK

Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Türk futbolunun ilerleyemediğini bunun nedeninin ise yeni jenerasyonun sokak futbolu ile tanışmadığı için kaynaklandığını söyledi. Korkmaz, sokak oyunları anlayışının kaybedilmesi ile beraber oyuncu çıkaramadıklarını ifade ederek, “Sokak futbolu kalktı, sokak oyunları biti. Bizim jenerasyon temelini sokak oyunu ve sokak futbolundan aldı. Sabah başlardık akşama kadar oynardık. Tek düşüncemiz futbol topuydu. Bizim için çok büyük bir avantajdı. Biz bunu kaybettik ve maalesef üretmiyoruz. Çok güzel tesislerimiz var ama tesisle olmuyor bu iş. Tesislerde her var ama bir çocuğu iki saatlik verilen futbol eğitimiyle geliştiremezsin. Bunu kaybettiğimiz için oyuncu da çıkamıyor, oyuncu da üretemiyoruz. Rekabet ortamı yok artık. Bunu geliştirebilmemiz için altyapılarda oyuncu üretmek gerekiyor” diye konuştu.

KONYA BİR FUTBOL ŞEHRİ

Konya’nın bir futbol şehri olduğunu ve bu atmosferi sürekli hissettiğini dile getiren Korkmaz, teknik direktörlük hakkında açıklamalarda bulundu. Bülent Korkmaz, “Bazen işler istediğini gibi gitmiyor ve ayrılmak zorunda kalıyor. Özellikle ekibimle beraber kendimizi geliştirmeye önem veriyoruz. Hata yaptığımız zaman üzülmüyoruz, çünkü hata yapmadan öğrenemiyorsunuz. Benim için kupa aldığınız zaman başarılı olursunuz ve onu da devam ettirmeniz gerekir. Henüz kupa alamadık ama inşallah düşüncemiz bu, hayalimiz bu. İnşallah bunu Konyaspor’la yaparız. Burada Aykut hocanın ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de çok emeği var. Konya tam olarak bir futbol kulübü ve futbol şehri. Konya Büyükşehir Belediyesini kutlamak ve tebrik etmek gerekir, çok düzenli bir şehir. Her yönüyle destekleri de oluyor. Onlara sonsuz şükran sunuyorum. Böyle bir tesis ve imkan her yerde olmuyor. Güzel bir ortamda antrenman yapıyoruz. Türkiye’de, şampiyon olmuş takımların her zaman şampiyon olması gerekir. Ama bununla yetinmemek gerekir. Büyük kulüpte başarıdan bahsediyorsanız, Ziraat Kupası veya Türkiye şampiyonluğu değil, Avrupa’da final oynamak veya Avrupa’da kupayı kaldırabilmek için önemli. Teknik direktörün çok büyük katkısı var. Burada önemli olan yöneticilerin bakış açısı. Birlik olmak zor bir şey değil” şeklinde konuştu.

HEDEF KONYASPOR’U LİGDE TUTMAK

Bülent Korkmaz, liglerin başlangıç tarihi ile çalışmalara başladıklarını ve hedefinin Konyaspor’u ligde tutmak olduğunu söyleyerek, “Konyaspor için zor bir süreç. Ama büyük bir camia var, futbol şehri olduğunu hissettim. Başarıyı yakalamış ancak başarı ile başarısızlık arasında bir seviyede kalmış. Nelerin doğru nelerin yanlış yapıldığını iyice incelemeleri lazımdı. Başarı ile şu dönem arasında çok teknik direktör ve oyuncu gitti. İstikrarın ne kadar önemli olduğunu da burada görmeleri gerekir. Şu an ki planım Konyaspor’u ligde bırakıp ondan sonra oturup gelecek senenin hedefini belirlemek. Artık Türkiye’de birkaç yıllık projeler rafa kalktı, haftalar ve ayların projelerini yapmalıyız. Bu sene Konyaspor’la hedefimiz ligde kalmak, ligde kaldıktan sonra oturup konuşacağız ve planlayacağız her şeyi” dedi.

BİLİM KURULU NE DERSE O OLUR

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Sağlık Kurulu ile yaptığı toplantının ardından Süper Lig'in 12 Haziran 2020'de başlayacağını açıklamıştı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Korkmaz, “Sağlık Bakanlığını kurduğu Bilim Kurulunun benim için geçerlilik durumu olur. Gerçekten bu süreci çok iyi yönetiyorlar. Bilimin ne kadar önemli olduğunu, bilimin her şeyden önemli olduğunu söyleyebiliriz. Sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalıştı, Türk hekimler bir tarih yazdı. Bilim her şeyin önüne geçti. Kararı bilim verdikten sonra uygularız. Bize bir protokol yolladılar, saygı duyuyorum ancak o protokole baktığınız zaman idman yapma gibi bir durumunuz yok. Siz takımı sahada antrenman yaptırmanız lazım evde olmaz. Benim için geçerli olan Bilim Kurulunun verdiği karardır” ifadelerini kullandı. (İbrahim Yapıcı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum