Bülent Korkmaz: Oyuncular ve teknik ekip olarak fedakarlık yapacağız

Bülent Korkmaz: Oyuncular ve teknik ekip olarak fedakarlık yapacağız
Valilikten izin alabildiği takdirde oyuncuların son durumunu görmek için Konya’ya geleceğini söyleyen Bülent Korkmaz, kulüpler açısından maddi açıdan zor geçen zor süreçte oyuncu ve teknik ekip olarak fedakarlık yapacaklarını söyledi

 

İH Konyaspor teknik direktörü Bülent Korkmaz, valilikten izin alabildiği takdirde oyuncuların son durumunu görmek için Konya’ya geleceğini söyledi. Instagram'da Skorer'in canlı yayın konuğu olan Bülent Korkmaz, Konyaspor ve ligin geleceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AİLECE BİRLİKTE VAKİT GEÇİRİYORUZ

Koronavirüs tedbirleri süresince evde ailesiyle vakit geçirdiğini ifade eden Bülent Korkmaz, “Ailece evde kalıyoruz. Yapamadığımız bazı şeyleri yapıyoruz evde. Çünkü işim nedeniyle çok sık bir arada olamıyoruz. Kitap okuyorum, dizi seyrediyorum. Ailece birlikte vakit geçiriyoruz. Oyuncuları denetliyoruz, teknik ekibimle birlikte. Onlara bir program verdik. Bahçeli evi olanlara farklı bir program, dairede olanlara farklı bir program veriyoruz. Evde antrenman yetmez tabi. Sahada olmak başka. Benim gibi belli bir yaşa gelmiş kişiler evde yapabilir” dedi.

SAAT 6’DA KALKARIM

Sabahları etken kalktığını ifade eden Korkmaz, “Ben erken kalkan bir insanım. 6 gibi kalkar ufak tefek işlerimden sonra 7 gibi spora başlarım. 1 saate yakın evin içinde spor yaparım. Bazen kendi evim etrafımda yürüyüş yapıyoruz. Erkan yatıyorum. Günde 2 öğün yiyorum. Yediğime çok dikkat etmiyorum, kahvaltı yapmayı çok seviyorum. Bu şekilde genç ve dinç kalıyorum” diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Liglerin geleceğiyle ilgili, “Bilim Kurulu'nun vereceği karar benim için çok değerli” diyen Korkmaz, “Dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Biz de dikkat etmeye çalışıyoruz. Bütün sağlık çalışanlara teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi en hakiki mürşit ilimdir. Bugün de o sözün değerini anlıyoruz. Çok büyük saygı gösteriyoruz onlara. Ben hep şunu söylüyorum; Bilim Kurulu'nun vereceği karar benim için çok değerli. Onların söyleyeceği herşey çok önemli. Bence TFF de hem UEFA'nın ne yapacağını hem Avrupa liglerinde neler yapılacağını bekliyor. Ona göre bir plan yapılır herhalde” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN İZİN ALABİLİRSEM KONYA’YA GİDECEĞİM

Bülent Korkmaz,  Valilikten izin alabildiği takdirde Konya’ya gelerek takımın son durumunu kontrol etmek istediğini belirterek,  “Şu anda sezon bitti. Sezon başı gibi düşünün. 5-6 haftada belli bir yeterliliğe gelir futbolcular. Hazırlık maçı nasıl olacak. Her şeyi geçtim fiziği geçtim. Psikoloji konusu ne olacak. Kaldırımda biri karşıdan gelse yolunuzu değiştiriyorsunuz. Bu durumu atlatmak gerçekten zor. Devamlı süren bir durum. Bundan sonrası nasıl olacak. Herkes fiziksel yeterlilik diyor. Evet önemli ama yüzde 50’si zihinsel hazırlık. Bence bu işin en önemli noktası, bu oyuncuları zihinsel olarak nasıl hazırlayacağız oyuncuları. Valilikten izin alabilirsem bir Konya'ya gidip son duruma bakmak istiyorum oyuncularla ilgili” dedi.

OYUNCU OLARAK, TEKNİK DİREKTÖR OLARAK FEDAKARLIK YAPACAĞIZ

Zorlu süreçte oyuncu olarak, teknik direktör olarak fedakarlık yapmaları gerektiğini ifade eden Korkmaz, “5-6 kulüp haricinde taraftar ortalamasına baktığınız zaman, biz Almanya gibi, İngiltere gibi dolu statlara oynamıyoruz. En önemli gelir yayıncı kuruluş. Bence taraftar yönü çok etkilemez ekonomiyi. Avrupa'ya gidenler oradan aldıkları parayla götürüyorlar. Yayıncı kuruluş bir şekilde verecek bu parayı ama oturulup orta noktayı bulmak lazım. Oyuncu olarak, teknik direktör olarak fedakarlık yaparak geçeceğiz bu süreci” diye konuştu.

TARAFTARSIZ OYNAMAK İYİ DEĞİL TABİKİ

Taraftarlara teşekkür eden Bülent Korkmaz, “O seyircisiz oynatılan haftayı konuşmaya gerek yok aslında. Fatih Terim hocamız gerekenleri söyledi. Taraftarsız oynamak iyi değil tabiki. Bizde takımını seven, sadık bir taraftar kitlemiz var. Bu bizim için avantaj tabi. Nasıl olacak göreceğiz. Herkesin farklı bir görüşü var. Almanya'da farklı, Hollanda'da farklı. Bilmiyorum nasıl olacak. Bir şeyi unutmamak gerek; insan hayatı çok değerli. İnsanlar canlarını kaybediyor. En önemli öncelik insan hayatı. Taraftarlardan gelen mesajları görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum. 14 altın kurala herkesin uymasını rica ediyorum” dedi

KALAN HER MAÇIMIZI KAZANABİLİRDİK

Liglerin ertelenmesi süreci öncesi çok iyi bir çıkış yakaladıklarını ifade eden Korkmaz, “kalan her maçı kazanabilirdik” dedi. Korkmaz, “Konyaspor çok büyük bir camia. Bir şehir takımı. Geldiğimden beri bunu hissediyorum. Tesis olarak da öyle. Oyuncu grubu da çok iyi. Aykut Hoca'ya da teşekkür etmek lazım kurduğu oyuncu grubu için. Ben teknik direktör olarak hislerini ortaya koyan bir takım yaratmak istedim. Zamanlar bunu oturttuk. Çıkışta olan bir takımdık açıkçası. İyi gidiyorduk. Her maçı kazanabilirdik. En son maçımızı da 9 kişi de kalsak kazandık. Kalan süreci de artık önümüzdeki günlerde göreceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE HOCALIK ZOR

Türkiye’de genl anlamda teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu vurgulayan Bülent Korkmaz, “Futbolculuktan ziyade teknik direktör olmak çok zor. Ben futbolu seviyorum, değer verdiğim teknik direktörlerin oyunlarını izlemek çok zevkli. Fakat Türkiye'de teknik direktörlük çok zor. Genel konuşuyorum. Yetkiniz var ama her isteğiniz şey olmuyor. Futbolcuyken sadece kendinizden sorumlu oluyorsunuz” dedi.

 TEK DÜŞÜNCEM KONYASPOR'U LİGDE BIRAKMAK

Şu anda Avrupa'da görev konusunda planının olmadığını, tek düşüncesinin Konyaspor'u ligde bırakmak olduğunu ifade eden deneyimli hoca,  Uzun vadeli planlar yapmıyorum. Hafta, gün planı yapıyorum. İlk planım Konyaspor'u ligde bırakıp sonrasına o zaman bakmak. Artık daha gerçekçi hareket ediyorum” diye konuştu. Oyuncu olarak Süper Lig’de en beğendiği isimler konusunda isim vermek istemediğini ifade eden Korkmazi, “İsim vermek istemiyorum. Çünkü şuan en değerli oyuncular Konyaspor'un oyuncuları. Bence en zor mevki defans mevkii” dedi.

KİTAP OKUYORUM

Bülent Korkmaz evde günlerini kitap okuyarak geçirdiğini ifade ederek şunları söyledi: Marco Polo dizisini bitirdim. Şimdi Vikingler'i takip ediyorum. Yüzüklerin Efendisi gibi. Onları çok seviyorum. Kitap okuyorum. Çok değerli oyuncular var Avrupa'da. Onların kitapları var. Şimdi Pirlo'yu bitirdim. Dışardan çok kaprisli gözüküyor ama çok mütevazılar. Nesta'ya ben hayranım. Onların nasıl bir yapıda olduğunu okuyarak tanıyabiliyorsunuz.”

TÜRKİYE'DE PLANLAMA YAPAMADIĞIMIZ İÇİN AVRUPA’DA BAŞARI GELMİYOR

Futbolculuk dönemleriyle ilgili konuşan Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Tam 20 sene geçmiş hala o Milan maçını konuşuyoruz. Türk futbolcu için soru işareti. Evet değerli, çok önemli. Bu hala konuşuluyorsa bu beni onurlandırıyorsa. Demekki işimizi çok doğru yapmışız, güzel işler yapmışız ki hala konuşuluyor. Ben herkesin bunu sorgulaması lazım. 20 senedir neden hala bir kupa gelmedi. Kupayı kaldırdığımız hatırlıyorum, omzumun çıktığını hatırlıyorum. 33 senedir bu işin içindeyim 33 senedir borcun içindeyiz, batıyoruz diyorlar ama ben hiç batan görmedim. Bir daha yapılır mı, yapılır. Bence Çağlar Söyüncü'yle Merih'le Avrupa'daki oyuncularımızla gurur duyuyorum. Ama dediğim gibi Türkiye'de planlama yapamadığımız için, olamadığı için başarı gelmiyor. Bu gidişle de gelmeyecek.

Bu koronavirüs konusunda en az hasarla atlatıyorsak sağlık çalışanları sayesinde. Onların özverisi müthiş, iyi ki varlar.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.