Bülent Korkmaz’ın ‘Yeni Tip Konyaspor’ planı

Bülent Korkmaz’ın ‘Yeni Tip Konyaspor’ planı
12 Haziran’a kadar bir nevi kampa dönüşen hazırlık sürecinde, takım halinde tam kadro çalışma fırsatı yakalayan Bülent Korkmaz, kafasındaki oyun sistemini takıma oturtarak yepyeni bir Konyaspor olarak maçlara çıkmayı hedefliyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendikten sonra 12 Haziran haftasında yeniden başlamaya hazırlanan Süper Lig’de kümde kalma savaşı verecek Konyaspor’da teknik direktör Bülent Korkmaz, kafasındaki ideal oyun düzenini oynayacak takımı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

UZUN SÜRELİ ÇALIŞMA FIRSATI BULDU

Konyaspor’a devre arasında geldiği için kısıtlı sürede kendi oyun düzenini takıma tam oturtamayan Korkmaz için 1 aylık süre bir nevi sezon öncesi kamp niteliğinde gerçekleşecek. Sakatların da iyileşmesiyle ilk defa tam kadro çalışma fırsatı bulan Bülent Korkmaz bu süreçte; özgüveni yüksek, mümkün olduğunca dikine oynayarak hücuma hızlı çıkan, takım savunmasını da beraber yapan bir takım oluşturmayı hedefliyor.

OYUN SİSTEMİNDE ÇİFT SANTRAFOR YOK!

51 yaşındaki deneyimli teknik adamın oyun planında da “çift santrafor”lu sistem yok. Çift santraforlu sisteme oldukça mesafeli bakan Bülent Korkmaz zorunlu olmadıkça bu sistemi kullanmayacaklarını ancak çok zor durumda kalırlarsa bu yola başvurabileceklerini söyledi. Gol yollarında Bajic’in, erteleme öncesi başlayan çıkışının, dönüşte de devam etmesini ümit eden Korkmaz, devre arası transfer edilen ancak henüz gol kaydetme başarısı göstermeyen Brezilyalı forvet Rogerio Thuram’dan da benzer şekilde çıkış bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.