Bülent Korkmaz’la ayrılık SÖZ KONUSU DEĞİL

Bülent Korkmaz’la ayrılık SÖZ KONUSU DEĞİL
Bülent Korkmaz’a güvendiklerini ifade eden Konyaspor As Başkanı Bünyamin Sarıtaş, “Fenerbahçe maçında mağlup da olabiliriz ama Bülent hocayla ayrılık söz konusu dahi olmaz. Hocamıza ve ekibine yönetim kurulu olarak sonuna kadar güveniyoruz” dedi

Bülent Korkmaz’a güvendiklerini ifade eden Konyaspor As Başkanı Bünyamin Sarıtaş, “Fenerbahçe maçında mağlup da olabiliriz ama Bülent hocayla ayrılık söz konusu dahi olmaz. Hocamıza ve ekibine yönetim kurulu olarak sonuna kadar güveniyoruz” dedi

 

 

Konyaspor As Başkanı Bünyamin Sarıtaş,  Bülent Korkmaz’a güvendiklerini Fenerbahçe maçında kaybetseler bile bir ayrılığın söz konusu olmayacağını ifade etti. Kanal 42 televizyonunda katıldığı programda değerlendirmelerde bulunan Bünyamin Sarıtaş, merak edilen konularla ilgili açıklamalar yaptı.

 

UĞUR DEMİROK’UN KADRO DIŞI KALMASI İÇİN GEÇERLİ SEBEP YOKTU

Merak edilenleri cevaplayan Sarıtaş, Uğur Demirok’un kadro dışı kalmasını tasvip etmedikleri halde Aykut Kocaman’ın işine karışmamak adına müdahil olmadıklarını söyledi. Sarıtaş, "Uğur Demirok'un kadro dışı kalması tamamen Aykut hocanın kararıydı. Geçerli bir sebep yoktu. Oyuncuya haksızlık yapıldığını düşünüyorduk ve zaman zaman bunu sorguladık ancak çok da müdahil olmadık. Aykut hoca sistemine uyum sağlamadığını söylüyordu ancak bu bizim için geçerli bir sebep değildi. Aykut hoca işine karışılmasını istemeyen bir hoca. Hocayla ilk yarının sonlarına doğru konuştuk, başkanımız ağırlığını koydu ve direktifleri ile takıma geri döndü. Kadro dışı olaylarına olumlu bakmıyoruz. Kısıtlı ve alternatifsiz bir kadromuz olduğu için faydalanabileceğimiz ve ücretini ödediğimiz oyuncuların takımda yer almaması doğru değil” dedi.

 

HURTADO İÇİN FIFA’DAN DESTEK ALACAĞIZ

Konyaspor’a büyük umutlarla transfer edilen ancak takıma nerdeyse hiç katkı veremeyen  takımın en çok ücret alan oyuncusu Hurtado ile ilgili Sarıtaş,  " Paolo Hurtado milli takımda sakatlanmıştı. Konuyla ilgili kulüp başkanımız Hilmi Kulluk FIFA'ya başvurmuş ve çok ciddi girişimlerde bulunmuştur. Ödemeler yapılmaya başlandı. Toplamda 600-650 bin Euro dolayında FİFA’dan Hurtado için maaş desteği alacağız. Başkanımız para konularında çok hassastır bilenler bilir. Birşeyi kafaya koyduğu zaman sonuca ulaşana kadar pes etmez" diye konuştu.

 

SERKAN’A AYRICALIK YOK

GEREKLİ UYARILARI YAPTIK

Bu sezon hem performansıyla hem de davranışlarıyla eleştirilerin başındaki isim haline gelen Serkan Kırıntılı’ya bir ayrıcalık yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Sarıtaş, "Serkan'a haksızlık yapmamalıyız. Fedakar bir oyuncumuz. İsteyerek böyle bir şey yapması mümkün değil. Serkan'a yaptırım söz konusu değil. Hatası var, taraftarla diyaloğa girmemeli. Gerekli uyarıları da yaptık. Serkan haftanın ilk idmanına çıkmıyor ama birçok ligde kaleciler böyle ilk antrenmanlara çıkmıyor. Ayrıca belinde sorun var, tedavisi oluyor. Serkan'a bir ayrıcalık yok. Senelerdir böyle zaten” ifadelerini kullandı.

 

AYKUT HOCA BU TAKIM 50- 55 PUAN ALIR DEDİ

Transfer döneminde seçimlerin tamamen Aykut Kocaman’a ait olduğunu ifade eden Sarıtaş, bu yüzden scout ekibi kurmadıklarını söyledi. Sarıtaş şunları söyledi:  “Şuanda kulübün bir scout ekibi yok diyebilirim. Aykut hoca transferleri tamamen kendi insiyatifinde yapmak istediği için o dönemde bizde bu alanı kullanmayacağımız için askıya almıştık. Halen de öyle. Transfer dönemlerinde futbolcu seçimleri tamamen Aykut hocaya aitti. Sadece Robert Mak’ı biz aldık. Hoca Mak ile ilgili olumlu rapor vermedi ancak yönetim Mak transferinde insiyatif aldı. Aykut hoca sol bek konusunda ısrarcı oldu. Biz sağ bek önerisi yaptık ancak orada farklı oyuncuları değerlendirebileceğini söyledi.

THURAM’I O İSTEDİ

Thuram’da Aykut hocanın istediği bir oyuncuydu. Transfer döneminde Aykut hoca Jody Lukoki ve Taras Romanchuk isimlerini fazlasıyla istedi. Bu oyuncuları önemsiyordu. Oyuncularla görüşmeler esnasında belirli aşamalar katettik ancak transferler sonuçlanmadı. Sürekli fiyat artışı oldu ve biz de kulübün menfaatlerini düşünerek transferleri sonuçlandırmadık. Başkanımız söyleminde transfer yapmanın dünyanın en kolay işi olduğunu söyledi evet ama biz her zaman kulübün menfaatlerini düşünerek hareket ettik.

Aykut hoca ile ilk 5 hedefimiz vardı. Aykut hoca bize sezon başında bu takım 50-55 puan alır dedi. Eski oyuncularına çok fazla güvendi ancak bu sefer tutmadı.”

 

YÖNETİM OLARAK PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

Sosyal Medyada eleştirilere cevap veren Sarıtaş, eleştiriye açık olduklarını ancak hiç kimsenin Konyaspor yönetimine küfür ve hakaret etmeye hakkının olmadığını ifade etti. Sarıtaş, "Sosyal medyada yazılan bazı şeyler rezil. Sosyal medya net bir şekilde söylüyorum çöplüğe dönmüş. Sosyal medyada yazılan çizilen herşeyden bir şekilde haberdar oluyoruz. Kulüp sosyal medya sorumlumuz, yakın çevremiz bizlere iletiyorlar. Sıkıntı varsa her şeye açığız. Gelsinler, konuşalım. Kimseden kaçtığımız, çekindiğimiz yok. Klavye başında delikanlılık yapmasınlar. Herkes haddini bilecek. Eleştiriye açığız ancak hiç kimse Konyaspor yöneticilerine, kulüp başkanına küfür edemez. Ediyorsa karşısına geçip de edecek.

Medeni cesareti olan varsa aday olsun, bizim yaptığımız maddi desteği oda versin, fedakarlığı oda yapsın. Yönetimdeki insanlar ailesinden, işinden, cebinden fedakarlık ediyor. Klavye başından oturup yazmak çok kolay. Ama kimse başkanın, yönetimin ruh halini bilmiyor. Psikolojimiz bozuldu. Verilecek her ne hesap varsa sezon sonunda kongrede çıkar aslanlar gibi hesap veririz. Bu işi daha iyi yaparım diyen olursa bırakıp gitmesini de biliriz."

 

ÜNAL KARAMAN GELMEK İSTEMEDİ

Aykut Kocaman’la yolların ayrılmasının arından ilk tercihlerinin Ünal Karaman olduğunu ifade eden Sarıtaş ancak Karaman’ın gelmek istemediğini belirtti. Sarıtaş, “Yönetim olarak ilk tercihimiz Ünal Karaman'dı. Konyalı ve camiaya yakından tanıyordu. Ünal hocayla uzun süre çalışmak istiyorduk. Başkanımız 'biz sizi götürmeye geldik' dedi.  Para konuşulmadı. Teşekkür etti, samimi bir ortamda geçti ama düşünmek için süre istemişti. Ama bu dönem gelmek istemedi.”

 

BÜLENT HOCAYLA AYRILIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bülent Korkmaz ve ekibinden memnun olduklarını ifade eden Sarıtaş, " akımın oynadığı oyunun ilerleme katettiğini görüyoruz. Takımda pozitif bir hava var. Takımı düzlüğe çıkaracağını düşünüyoruz. En masum kişi Bülent hoca. O da çok istiyor. Galibiyetler alarak futbolcuları, yönetimi ve taraftarlarımızı bir an önce rahatlatmak istiyor. Ayrıca kendi kariyerini de çok önemseyen bir insan. Burada gerçekten başarılı olmak istiyor.

Fenerbahçe maçında mağlup da olabiliriz ama Bülent hocayla ayrılık söz konusu dahi olmaz. Zaten hocamızla 1 buçuk yıllık sözleşme imzaladık. Hocamıza ve ekibine yönetim kurulu olarak sonuna kadar güveniyoruz."

 

İTTİFAK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİ

Konyaspor As Başkanı Bünyamin Sarıtaş, takıma transfer sözü veren sponsor İttifak Holding yönetiminin sözünü yerine getirmesini beklediklerini ifade ederek, "İttifak Holding'te yönetim değişikliği oldu. Transfer sözü için girişimler yaptık. Bu transfer sözü sözlü olarak verilmiştir. Sözleşmede yazılı bir madde yoktur. Camia ve taraftar bu sözü bekliyor. Duyarlı olsunlar ve taahhütlerini yerine getirsinler" diye konuştu.

 

TARAFTARLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

Konyaspor Kulübü yönetimi ve futbolcuları adına taraftarlardan açık yüreklilikle özür dilediklerini ifade eden Bünyami Sarıtaş, “ Taraftarlarımız sonuna kadar haklılar. Onlar üzüldükçe biz daha çok üzülüyoruz. Fenerbahçe maçında birlik olup bu maçı kazanmalıyız. Yönetim hatalıdır yanlış yapmıştır olayları için de sezon sonunda kongrede verilecek her hesabı çıkıp aslanlar gibi veririz. Bu takımın büyük Konyaspor taraftarına ihtiyacı var.”

 

İÇ SAHADA BASKI VAR

Önlerinde 9 maç ve 27 puan olduğunu ifade eden Konyaspor As Başkanı Bünyamin Sarıtaş, taraftarlara kalan sürede takıma  koşulsuz destek vermelerini istedi. Sarıtaş: "Önümüzde 9 maç ve 27 puan var. Taraftar sonuna kadar haklı ama son döneme girilirken takımlarına can katmalarını istiyoruz. Ankaragücü taraftarı gibi. Kayseri taraftarı gibi. Çok ateşli taraftarları var. Yenilgiye rağmen takıma tepki göstermiyorlar. Takımları yenilse bile yanlarına çağırıp alkışlıyorlar, destek veriyorlar. İç sahada kazanamamızın en büyük nedenleri arasında taraftar baskısı ve oyunculara yapılan tepkiler var. Bu oyuncuların sorumluluk almamasına yol açıyor. Kötü gidişatta en büyük pay yönetimin ancak bunda taraftarında etkisi var. Örneğin Mücahit konusunda taraftarın çok büyük etkisi var. Bir kaç oyuncu üzerinde tepkiler oldu, oluyor. Ancak bunun kimseye bir faydası olmuyor” ifadelerini kullandı. Spor Servisi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum