Bulgar şoförlerinden Yunan çiftçilere misilleme

Bulgar şoförlerinden Yunan çiftçilere misilleme
Bulgar taşımacılar, Paskalya Bayramı'nda ülkenin Yunanistan’a açılan tüm sınır kapılarını bloke etmeyi planlıyor

SOFYA (AA) - Bulgaristan Uluslararası Taşımacılar Birliği, 29 Nisan'dan 8 Mayıs'a kadar ülkenin Yunanistan’a açılan tüm sınır kapılarındaki trafiği engellemeyi planlıyor.

Birliğin Başkanı Yordan Arabaciev, yaptığı açıklamada, Yunan çiftçilerin şubat ayında ortak sınır kapılarını ağır tarım makineleriyle bloke ederek 40 günlük protesto düzenlediğini hatırlatarak Yunan çiftçilerin o dönemde sadece kendi derdini düşündüğünü belirtti. Arabaciev, nisan sonunda yapacakları eylemle böyle bir protestonun, özellikle paskalya döneminde ne anlama geldiğini Yunan çiftçilere göstereceklerini söyledi.

Arabaciev, 29 Nisan'dan itibaren sınır kapılarını 4 saatte bir 2 saatliğine trafiğe açacaklarını, eylem sırasında hasta ve hayvan taşıyan araçların geçişine izin verileceğini ifade etti.

Yordan Arabaciev, "Onlar her yıl aynı dönemde, hem de kimsenin derdini düşünmeden eylemlerini yaparken bu kez bizden güzel bir ders alacaklar. Bulgaristan vatandaşlarının anlayış göstermelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Eylemle ilgili İçişleri ve Ulaştırma bakanlıklarına bilgi verileceği belirtildi.

Ülkede turizm sektöründe çalışanlar ise taşımacıların protesto planına tepki gösterdi ve geçen yıl Paskalya Bayramı'nda 100 bin Bulgar'ın Yunanistan’ı ziyaret ettiğini anımsattı.

Yunanistan'da hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere karşı çıkan çiftçiler bu yılın şubat ayında Bulgaristan'a açılan altı sınır kapısında geçişleri bloke etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.