Bulgaristan-Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki güvenlik önlemleri
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı sınırdaki güvenlik kameralarının çalışmadığını açıkladı

SOFYA (AA) – Bulgaristan'ın yasa dışı geçişleri tespit etmek için Türkiye sınırına yerleştirdiği kameraların çalışmadığı ortaya çıktı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türkiye sınırındaki kameraların teknik sorunlardan ötürü çalışmadığı bildirildi.

Kamera sistemi için son yıllarda 40 milyon avroya yakın harcama yapan Bulgaristan, güç kaynağı bulunmayan ve devre dışı kalan kameralar nedeniyle istediği sonucu alamıyor.

Kameraların çalışmaması ve sınırdaki polis sayısının yetersiz olması nedeniyle sığınmacıların Bulgaristan'a girmeye devam ettiği belirtiliyor.

Bulgaristan-Türkiye sınırında elektronik güvenlik sistemi kurulurken ilk etapta Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo ve Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo hudut kapıları arasında 58 kilometrelik güzergah kameralarla donatılmıştı.

2010 ile 2012 yılları arasında tamamlanan bu projeye yaklaşık 17 milyon avro harcandı fakat sistem tam kapasiteyle faaliyete geçemedi. Sınır Polisi Genel Müdür Yardımcısı Stoyan İvanov, bölgede son 2 yıldır kısmi gözetim yapılabildiğini açıkladı.

Yasa dışı geçişlerin yoğunlaştığı, Elhovo, Bolyarovo, Sredetz ve Malko Tırnovo’yı kapsayan yaklaşık 60 kilometrelik diğer bir güzergah için ise 2013 yılında 17 milyon avro değerinde ihale açıldığı ancak kurulum çalışmalarının ilerlemediği belirtildi.

Yasa dışı girişlerin artması nedeniyle Bulgaristan önlem almaya çalışırken parlamento, askeri personelin sınır polisine teçhizat ve personel desteği sağlamasına onay vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.