Bulgaristan-Yunanistan sınırındaki protestolar

Bulgaristan-Yunanistan sınırındaki protestolar
Bulgaristan taşımacılık sektörü Yunanistan’ın turizmini sabote etmeyi planlıyor

SOFYA (AA) – Yunanistan'da hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere karşı çıkan çiftçilerin, Bulgaristan’a açılın 6 sınır kapısında geçişleri bloke etmeleri Bulgar nakliyecileri kızdırdı.

Bulgar nakliyeciler, Yunan protestoculara 29 Şubat'a dek süre vererek, trafiği rahatlatmadıkları taktirde, araçları ile Yunanistan’a açılan tüm sınır kapılarını kuşatacaklarını duyurdu.

Ülkeler arası gerginlik sürerken, Rosen Markov adlı bir tır şoförü, Yunanistan'ın Sofya Büyükelçiliği önünde sıra dışı bir protesto gösterisi düzenledi. Üzerine “Yunanlı çiftçilere alafranga yanıt” yazılı bir döviz asan Markov, elçiliğin ana girişine klozet koydu.

Markov, 25 gündür Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen meslektaşlarının bu mevsimde tarım araçları boş duran Yunan çiftçilerin kaprisleri ile karşılaştıklarını söyledi.

Meslektaşlarının bir aya yakın tuvaletsiz ve banyosuz beklemek zorunda kaldığını Markov, elçiliğin kapısına tuvalet kağıdı bıraktı.

Markov, AA muhabirine, “Mangalda köfte kızartıp içki içen bu çiftçiler, traktörleri ile Yunanistan-Türkiye sınırını abluka altına almış olsaydı anında nasibini alır ve dağıtılırdı. Bulgar sınırında ise cezasız cirit atabileceklerini zannediyorlar” dedi.

Bulgar nakliyeciler, Yunan çiftçilerin kaprislerini daha fazla çekemeyeceklerini, çözüm bulunmaması halinde 29 Şubat'ta Yunanistan’dan hiçbir yük taşıtının Bulgaristan’a girmesine izin vermeyeceklerini duyurdular. Taşımacılar ayrıca, Yunanistan’ın en çok turist beklediği Paskalya döneminde tüm sınır kapıları kapatacaklarını bildirdiler.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski, karşıt protesto planlayan nakliyecilerle dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Tepkimizle, bize ızdırap verenlere karşılık vermeye çalışacağız. Bu işkence 10 yıldır sürüyor. Artık milyonlarca avroluk tazminat taleplerimiz olacak” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.