Bulgaristan'da Kimsesiz Çocuklar Yararına Türk Sanat Müziği Konseri

Bulgaristan'da Kimsesiz Çocuklar Yararına Türk Sanat Müziği Konseri
Beyoğlu Klasik Türk Musikisi Grubu, Filibe'de Bulgar-Türk İşadamları Derneği ve Türk Başkonsolosluğunun destekleriyle organize edilen kermes etkinliği kapsamında sahne aldı

FİLİBE (AA) - Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Filibe kentinde kimsesiz çocuklara destek amaçlı kermes etkinliğine katkıda bulunan Beyoğlu Klasik Türk Musikisi Grubu konser verdi.

Bulgar-Türk İşadamları Derneği ve Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğunun destekleriyle düzenlenen etkinlikte, Türk Sanat Müziğinin beğenilen eserleri seslendirildi. Konseri izleyen konuklar ayrıca Filibe okullarından çocukların girişimleriyle organize edilen kermese bağışlarda bulundu.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Filibe Askeri Kulübü Salonu'nda düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, kentte yaşayan kimsesiz çocukların kermesine katkı sağlayan sanatçı ve iş adamlarının gayretlerini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Bu davranışlarından dolayı Türk ve Bulgar iş adamlarına teşekkür eden Ergani, "İş camiasının bu tür sorumluluk ve sosyal projelerine önem veriyoruz." dedi.

Beyoğlu Klasik Türk Musikisi Grubu üyelerinden Hakan Hataylı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filibeli çocukların kermesine hiçbir maddi karşılık gözetmeden, gönüllü olarak katıldıklarını ifade etti.

Hataylı, "Çocukların hazırladıkları eşyalar ve yiyeceklerinden satın aldık, onları mutlu ettik, gözlerindeki ışıltıyı biz de yaşadık. Bu salondaki konserde yaptığımız performansın tam karşılığını aldık." diye konuştu.

Osman Nuri Özpekel'in orkestra şefliğini yaptığı konserde seslendirilen şarkılara zaman zaman konuklar da eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.