Bulgaristan'da Yeni Dönem

Bulgaristan'da Yeni Dönem
GERB partisi azınlık hükümeti kuracak

Bulgaristan'da erken genel seçimin ardından en çok oyu alan Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi’nin lideri Boyko Borisov, azınlık hükümeti kuracağını bildirdi.

Borisov, parlamentoda temsili olan, ırkçı ATAKA (Atak) partisi hariç, tüm siyasi oluşumların liderleriyle bir araya gelerek ülkenin yönetimine ilişkin görüşmeler yaptı.

Toplantının ardından Borisov, sağcı Reformcu Blok (RB) ile azınlık hükümeti kurmak üzere koalisyon oluşturacaklarını duyurdu. Borisov, “Bulunduğumuz ortamda güçler arasındaki görüş ayrılıklarını aşabilmemiz için çalışabilir tek formül budur. RB’den cumaya kadar yanıt bekliyoruz. Olumlu yanıt alırsak koalisyon anlaşması ve çalışma programı imzalanacak. Daha sonra kabine görüşülecek” dedi.

GERB-RB koalisyonunun, 240 üyelik parlamentoda 107 vekili olacak. Hükümetin alacağı kararlarla ilgili ise en az 121 oya ihtiyacı var.

Farklı görüşlü 5 partiden oluşan, lideri olmayan RB adına konuşan Vatandaşların Bulgaristan’ı Partisi Genel Başkanı Meglena Kuneva, “Adalet, maliye, eğitim ve sağlık gibi alanlarda uzun vadeli reformlar yapmalıyız. Bütçe ve iflas eşiğindeki Korporatif Ticaret Bankası ile ilgili kısa vadede alınacak kararlar da ertelenemez” dedi. Kuneva, Borisov’un teklifini RB’deki koalisyon ortakları ile görüşeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in, 5 Kasım'a kadar GERB partisine hükümet kurma görevi vermesi gerekiyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.