Bulgaristan’daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı

Bulgaristan’daki orman yangını Türkiye sınırına dayandı
Bulgaristan’daki Lesova Sınır Kapısı civarında çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Türkiye sınırına kadar ilerledi.

Bulgaristan’ın Lesova Sınır Kapısı yakınlarında çıkan ve Türkiye sınırına kadar ilerleyen orman yangınına karşı, Edirne ve Lalapaşa’daki ekipler sınır hattında önlem aldı.

İHA'nın haberine göre; Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı yakınlarında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Türkiye sınırına kadar ulaştı.

iha-20250727aw505484-1-t.jpg

Alevlerin Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgülere kadar yaklaştığı bildirildi.

Yangına Bulgaristan tarafında yoğun müdahale sürerken, alevlerin Türkiye'ye sıçramaması için Edirne, Lalapaşa itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler alarma geçti. Özellikle Uzunbayır mevkisi ve sınır hattı boyunca ekiplerin teyakkuz halinde bekletildiği belirtildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.