Bulgaristan'ın Türkiye Sınırına Çektiği Tel Örgü

Bulgaristan'ın Türkiye Sınırına Çektiği Tel Örgü
Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe: "Karşılıklı ticaret hacmini artırmanın yolu sınırımıza tel örgü çekmek değil"

 Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaretin kolaylıkla 10 milyar dolara çıkabileceğini ancak bunun yolunun sınıra tel örgü çekmek olmadığını söyledi.

Büyükelçi Gökçe, Bulgaristan ulusal televizyonu BNT'ye yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Gökçe, Bulgaristan’ın 25 yıllık demokratik döneminde gelişen ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin yanı sıra kültür ve turizm alanında olumlu gelişmeler bulunduğunu, yatırımların arttığını bildirdi.

Karşılıklı ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaştığını, birkaç sene içinde rahatlıkla 10 milyar dolara ulaşabileceğini vurgulayan Gökçe, "Ancak bunun yolu sınıra tel örgü çekmek değil" dedi.

Bulgaristan-Türkiye sınırının bir bölümünde 30 kilometrelik tel örgü çekildiğini anımsatan Gökçe, bunun Bulgaristan tarafından yapımı konusunda geçen yıl yürütülen görüşmelere bizzat katıldığını söyledi. Süleyman Gökçe, şöyle konuştu:

"Çitin sınırlı bir bölgede olması ve kalıcı olmaması koşulu ile Türkiye bunu kabul etti. Bulgaristan’ın tüm sınırına çit çekileceğine dair bir anlayış yoktu. Bir hafta evvel Berlin Duvarı’nın yıkılışının 25. yıl dönümü kutlandı. 2014 yılında iki ülke arasında çit çekerek, duvar örerek değil, işbirliği yaparak ilişkiler gelişir."

Büyükelçi Gökçe, Bulgaristan’da yer alan bazı iddiaların aksine iki ülke arasındaki sınırın Türkiye tarafından ülkeye teröristlerin girmediğinin de altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.