Bunun için restorana gitmenize gerek yok: Evde de böyle kolayca ayıklanıyor
17
İstavrit, yüksek besin değerine sahip olup, 100 gramında 18,6 g protein, 13,86 g yağ, 90 mg sodyum, 314 mg potasyum ve 12 mg kalsiyum bulunur. Omega-3 bakımından zengin olan İstavrit, özellikle göz sağlığı başta olmak üzere çok sayıda sağlık sorununa yarar sağlıyor. Peki, protein oranı yüksek bu balık nasıl temizlenir? İstavrit balığını ayıklamanın yöntemleri nelerdir? İşte İstavrit balığı hakkında detaylar...
27
İstavrit, Türkiye’nin neredeyse tüm denizlerinde rahatça bulunan bir tuzlu su balığıdır. Uzun ve iki yanından hafif basık formu olan İstavrit, avlanmasının kolay olması sebebiyle senenin büyük bölümünde uygun fiyatlıdır ve halk arasında en fazla yenen balık türleri arasında yer alır.
37
Balığın yağ ve vitamin oranı ideal seviyededir; kilo kontrolü yapanlar rahatlıkla tüketebilir. İstavrit türleri; Sarı Kuyruk ve Karagöz, genellikle Karadeniz ve Akdeniz’de görülür. Mevsiminde tüketildiğinde ekonomik açıdan da avantajlıdır. Peki, İstavrit balığı nasıl temizlenir? İşte püf noktaları ve ayıklama yöntemi
47
İSTAVRİT NASIL TEMİZLENİR?
İstavritin pulu olmadığı için temizlemesi diğer balıklara göre daha kolaydır. İlk önce bıçak yardımıyla balığın derisinin üzerinden hem ön hem arka kısmını tıraşlayın. Kaygansı yapısını çıkarın.
57
Baş kısmından başlayarak karnını hafifçe ikiye ayırıp içindeki pislikleri temizleyin. Balığın içinde yumurtaları varsa, onu ayrı çıkarıp havyar sevenler için ayrıyeten pişirebilirsiniz.
67
Karnındaki pislikler temizlendikten sonra bıçakla içindeki siyah tabakayı kazıyın; böylece parlak yüzeyi ortaya çıkarabilirsiniz. Balığı geniş bir kaba alın.
77
Etli bir balık türü olan İstavrit, kızartılmadan önce üzerine tuz serpilip buzdolabında 15 dakika bekletildiğinde, kızartma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.