Burası şenlik alanı değil Konya Otogarı

Burası şenlik alanı değil Konya Otogarı
 Editör
Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali bugünlerde alışılmışın dışında eğlenceli etkinliklere sahne oluyor. Vatani görevini yapmak üzere yolcu edilen asker adaylarının yakınları otogarı şenlik alanına çeviriyor

Vatani görevini yapma sırası gelen gençler, şimdilerde şehirlerarası otobüs terminallerinde ciddi yoğunluklar oluşturuyor. Konya’dan da Türkiye’nin dört bir yanına askerlik görevini yapmak için gidecek olan asker adayları hem otogarlarda yoğunluğa hem de şehirlerarası otobüslerde ciddi bir talep patlamasına neden oluyor.

3a43ca61-c45f-4f2e-8cce-adad3158d964.jpg

Asker adayları, evlerinden arkadaşları ve akrabaları ile birlikte araçlara binip, düğün konvoyunu andıran görüntülerle kısa bir şehir turu attıktan sonra Konya otogarının yolunu tutuyor.

Otogara ulaşıldıktan sonra ise asıl eğlence başlıyor. Otobüslerin kalkış saatinden yaklaşık bir saat önce otogara ulaşan asker adayları ve yakınları, peronlarda beklerken de boş durmuyor. Kimileri davul dövdürüp zurna çaldırıyor, kimileri sloganlar atarak asker adayını eğlendirmeye ve motive etmeye çalışıyor.

da4c8422-f8dd-4138-b426-5a76546e7c7d.jpg

‘En büyük asker bizim asker, Vatan sana canım feda, Bu asker gidecek geri gelecek’ gibi sloganlarla dakikalarca süren eğlence, otobüslerin hareket saati yaklaştıkça doruğa çıkıyor. Sırtına bağlanan bayrak, ağzına verilen emzikle dikkat çeken asker adaylarının yakınları, konfetiler patlatıp, meşaleler yakıyor.

Omuzlarda taşınan asker otobüse bindirildikten sonra ise bu kez dua vakti gelmiş oluyor. Hep birlikte yapılan dualara amin denildikten sonra da yine otobüslerin hareket etmesine izin verilmiyor. Otobüslerin önüne adeta etten duvar ören asker adaylarının yakınları, İstiklal Marşı’nı da hep bir ağızdan okuduktan sonra otobüsleri gidecekleri şehre doğru yolcu ediyor.

f7bc5776-966b-4b64-a83e-ede5c908f930.jpg

Hem eğlenceli hem de duygu yüklü anların yaşandığı Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali, bugünlerde bir şenlik alanını andırıyor.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.