Burdur Devlet Hastanesinde Bir İlk

Burdur Devlet Hastanesinde Bir İlk
Burdur'da akciğer kanseri tanısı konulan 75 yaşındaki Şeref Taşlıoğlu, Burdur Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Burdur'da akciğer kanseri tanısı konulan 75 yaşındaki Şeref Taşlıoğlu, Burdur Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Burdur'da 15 gün önce ağzından kan gelmesi şikayetiyle Burdur Devlet Hastanesi'ne başvuran Şeref Taşlıoğlu'na, tetkikler sonucu akciğer kanseri tanısı konuldu. Taşlıoğlu, yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Oktay Aslaner, hastaya akciğer kanseri teşhisi konulduktan sonra, ameliyat olabilme değerleri ve solunum rezervlerinin düşük olması nedeniyle yaklaşık 1 hafta süren ilaç tedavisinin ardından ameliyatın yapıldığını söyledi.

Baştabip Yardımcısı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ulaş Sağlam ise bu tür ameliyatların üniversite hastanelerinde yapıldığına dikkati çekerken, devlet hastaneleri ölçeğinde ilk defa böyle bir ameliyat yapıldığını vurguladı. Ameliyat öncesinde hastane koşulları, fizik tedavi ve yoğun bakım üniteleriyle ameliyathane ve servislerin hazırlandığını kaydeden Op. Dr. Ulaş Sağlam, Ameliyattan sonra hastanın gerek fizik tedavisi, gerek medikal tedavisi, gerek yoğun bakım takipleri çok ciddi şekilde ele alındı. Hasta 5 günlük takipten sonra servise çıkarıldı. Bu tür göğüs cerrahisi ameliyatlarınınBurdur Devlet Hastanesi'nde yapılabilirliğinin gösterilmesi açısından önemli bir örnek teşkil etti diye konuştu.

Hasta Şeref Taşlıoğlu da ameliyat sonrası sağlık durumunun eskiye göre daha iyi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.