Bursa'da belediye başkanına yapılan silahlı saldırı

Bursa'da belediye başkanına yapılan silahlı saldırı
Kestel Belediye Başkanı Acar'ı silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık tahliye edildi

BURSA (AA) - Bursa'da Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ı geçen yıl makamında tabancayla yaraladıktan sonra tutuklanan sanık tahliye edildi.

Bursa 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Çağdaş Yıldız (33) ile tarafların avukatları katıldı.

Yıldız, savunmasında, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek tahliyesini talep etti.

Mahkeme hakimi, sanığı yaralama suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, ruhsatsız silah bulundurma suçu nedeniyle hükmün geri bırakıldığını açıkladı.

Duruşmanın ardından yaklaşık 5 aydır bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Yıldız, Yargıtayın mahkeme kararını onaması halinde 3 yıl 6 ay 15 günlük cezasının geri kalan bölümü için yeniden tutuklanacak.

- Olay

Arsa ve fidan ticareti yapan Çağdaş Yıldız, 16 Ekim 2015'te, Yener Acar ile görüşmek amacıyla belediyenin hizmet binasına gitmişti.

Daha önce belediyenin ihalelerini almaya çalışan ve çay ocağı işletmek için arsa tahsisi talebinde bulunan ancak olumsuz yanıt verilen Yıldız ile Acar arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yıldız, tabancayla Acar'a ateş etmişti. Sağ bacağından yaralanan Acar, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilmişti.

Belediyede gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yıldız hakkında "kasten yaralama" suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.