Güven timleri kılıktan kılığa böyle giriyor, suçluları böyle yakalıyor (TIKLA&İZLE)

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği timleri kimi zaman simitçi kılığına girerek kimi zaman da yaya olarak halkın arasına karışarak suç ve suçun oluşmasını engelliyor.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği timleri kimi zaman simitçi kılığına girerek kimi zaman da yaya olarak halkın içerisine karışarak suç ve suçun oluşmasının önüne geçiyor. Tarihi kapalı çarşıda olan yankesicilik ve kapkaç olayı ise anbean kameralara yansıdı.

İHA'nın haberine göre Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri Büro Amirliği timleri başarılı faaliyetleriyle esnafa ve vatandaşa güven veriyor. Gün boyu çarşı ve pazar gibi kalabalık yerlerde yaya veya simitçilik gibi kılıktan kılığa girerek suç ve suça göz açtırmıyor.

iha-20240131aw131498-6.jpg

Yankesicilik yaptı, kaçamadan güven timlerine suçüstü yakalandı

Tarihi Kapalı Çarşı'da vatandaşları hedef seçen yankesiciler ise bir vatandaşın arka cebinde olan telefonu çaldı. Önceden etrafta şüpheli şahıslar üzerinde çalışma yapan güven timleri yankesicilik olayını yapan şahsı suç üstü yakaladı. Hemen orada gözaltına alınan şahıs, yapılan üst araması ve işlemlerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

iha-20240131aw131498-7.jpg

KAPKAÇÇI SUÇ ÜSTÜ ENSELENDİ

Diğer bir olay ise yine insanların sıkça kalabalık olduğu yerlerden birinde meydana geldi. Bölgede olan güven timleri binlerce kişi içerisinde bir şüphelinin eşkalini ve şüpheli hareketlerini taradı. Çok vakit geçmeden şüpheli şahıs kadın vatandaşın kolunda olan çantayı kapkaç metodu ile çaldı. Bunun üzerine kapkaççı ile güven timleri içerisinde yaşanan kovalamacada şüpheli şahıs sokakta suçüstü yakalandı. Burada gözaltına alınan şüpheli emniyete götürülürken çanta ise kadına teslim edildi.

Diğer yandan güven timleri tarafından 2023 yılında çeşitli suçlardan 541 olaya müdahale edilirken; toplam 984 şüpheli şahıs yakalandı.

Alınan tedbirler sayesinde 2024 yılında ise şu ana kadar faili meçhul yankesicilik olayının olmadığı öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.