Bursa'da heykel tepkisi

Bursa'da heykel tepkisi
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Çolak'ın da aralarında bulunduğu grup, Nilüfer Belediyesince önceki yıllarda düzenlenen sempozyumun ardından ilçede bir meydana dikilen heykelin yanındaki "Adem ile Havva" yazısına tepki göstererek, heykelin kaldırılmasını is

BURSA (AA) - AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak'ın da aralarında bulunduğu grup, Nilüfer Belediyesince önceki yıllarda düzenlenen sempozyumun ardından ilçede bir meydana dikilen heykelin yanındaki "Adem ile Havva" yazısına tepki göstererek, heykelin kaldırılması talebinde bulundu.

Çolak ve beraberindeki grup, Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından yapılan ve Nilüfer Belediyesince önceki yıllarda düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nun ardından Üçevler Mahallesi'nde bir meydana dikilen heykelin önünde toplandı.

Çolak, grup adına yaptığı açıklamada, heykelin yanındaki tabelada "Adem ile Havva" yazmasının vatandaşları rahatsız ettiğini, bazı vatandaşlardan bu heykelle ilgili şikayetler geldiğini söyledi.

AK Parti'nin sanatı ve sanatçıyı da her zaman desteklediğini belirten Çolak, "Yüzde 97'si Müslüman bir ülkede, kişilerin inancına göre kutsal olan bir şeyi aşağılamak, hiçbir zaman sanat olarak görülemez. Bizleri manevi açıdan yaralayan böyle bir heykel, belki Ukrayna'da tepki görmez ama Türkiye'de fazlasıyla görür. Dini ve ahlaki değerimizi yok sayan bu heykel buradan kaldırılıncaya kadar protestomuzu sürdürecek ve her yerde bu yanlışı dile getireceğiz." dedi.

Söz konusu heykelin kaldırılmasını istediklerini ifade eden Çolak, şöyle konuştu:

"Bu heykel, yazı olmazsa belki bir anlam ifade edecek ama buraya 'Adem ile Havva' kelimesini koyduğunuz zaman bu bizim inanç değerlerimize külliyen karşı ve hakaret eden bir davranış olur. Bunu fark ettik. Vakit geç değil. Bu heykeli buraya koyanlara öneri ve çağrıda bulunuyorum; gelsin Belediye Başkanı bunu buradan kaldırsın. Mahalle başkanım, bunun 1,5 sene önce buraya konulduğunu söyledi. Bunu alıp bir müzeye koyabilirsiniz ama topluma açık bir yerde açık ve seçik olarak dini inançlarımıza ve peygamberlerimize hakaret eden bir davranış olarak görüyorum. Peygamberler resmedilmez, heykele dökülmez. Yetiştiğimiz kültür ve gelenekler buna uygun değil. Belediye bunu kaldırmazsa İçişleri Bakanlığına gideceğiz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu arada, başka bir konuda basın açıklaması yapmak için meydanda toplanan bir grup kadın ise heykelin mevcut yerinde sergilenmeye devam etmesini istedi.

Bursa'da heykel tepkisi

Bursa'da heykel tepkisi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.