Bursa'da kültür sanat

Bursa'da kültür sanat
BDT "Woyzeck" ile "Aşk Bir Şey Değildir" oyunlarını sanatseverlerin beğenisine sunacak

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosunca (BDT) "Woyzeck" ile "Aşk Bir Şey Değildir" oyunları sahnelenecek.

Georg Büchner'in yazdığı, Hasan Kuruyazıcı'nın Türkçeye çevirdiği ve Muzaffer Aksoy'un yönettiği "Woyzeck"in dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Osman Uzgören üstleniyor.

Ömer Naci Boz, Cansu Yılmaz ve Halil Balkanlar'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, yoksul asker Woyzeck'in en değerli varlıkları eşi Marie ile yeni doğan çocuğuna bakabilmek için askerliğinin dışında yüzbaşıya hizmet etmesi ve doktorun bilimsel deneylerinde "kobaylık" üstlenmesi anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 20 Şubat Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahneye konulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın erkek ilişkileri ele alınıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 20 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'de Oda Tiyatrosu'nda sahneye konulacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosunun "Reis Bey" ve "Gulyabani" oyunları izleyici ile buluşacak.

Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı, Özer Tunca'nın yönettiği "Reis Bey"in dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Zeynel Işık ve müziklerini Oktay Köseoğlu yapıyor. Aralarında Eren Topçak, Serdar Soyer, Didem Hun Liman'ın da bulunduğu oyuncuların rol aldığı oyunda, bir ağır ceza reisinin hayatı anlatılıyor.

Oyun, 22 Şubat'ta saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda sunulacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi yapıyor. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hun Liman, Uğur Serener ile Uğur Çakmak'ın rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkan köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler konu ediliyor.

Eser, Uğur Mumcu Sahnesi'nde 24 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.