Bursa'da kültür sanat

Bursa'da kültür sanat
BDT, ev sahipliği yaptığı "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali" kapsamında bazı oyunları sergileyecek

BURSA (AA) - "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", Bursa Devlet Tiyatrosunun (BDT) ev sahipliğinde devam edecek.

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 12 Mart'ta başlayan festival kapsamında bu hafta Slovakya, Bosna Hersek ve Romanya'dan gelen grupların oyunları izleyicilerle buluşturulacak.

Slovak Ulusal Tiyatrosunca sahneye konulan ve Valeria Schulczova'nın yazıp yönettiği "Leni" oyunu bugün saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosunda sunulacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince Jaroslav Hasek'in yazdığı ve Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Aslan Asker Şvayk" oyunu da yarın ve 19 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.

Bakırköy Belediye Tiyatrolarının, Zehra İprişoğlu'nun yazdığı, Ayla Algan'ın yönettiği "Lena, Leyla ve Ötekiler" oyunu yarın ve 19 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izlenebilecek.

Saraybosna'dan gelen Uluslararası Mess Tiyatro Festivali ekibi tarafından sergilenecek, Agota Kristof'un yazdığı ve Selma Spahic'in yönettiği "Tavuk" adlı oyun da 20-21 Mart'ta saat 20.00'te Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde olacak.

Romanya'dan İoan Slavici Klasik Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Parlak Hafta" oyunu, 22-23 Mart'ta saat 20.00'de izleyiciyle buluşturulacak.

- Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" oyununu sahneleyecek. Orhan Asena'nın yazdığı oyunun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan üstlendi. Oyunun dekorunu Sertel Çetinel, kostümlerini Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez yaptı.

Eserde, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylara yer veriliyor. Tahtın, çocukları Bayezid ile Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda 22 Mart Salı günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.