Bursa'da "Onkoloji Günleri" etkinliği

Bursa'da "Onkoloji Günleri" etkinliği
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aşkın:- "İnşallah çok uzak olmayan bir vadede çocuklarımıza, torunlarımıza 'Bir zamanlar veba, verem vardı' dedikleri gibi 'Bir zamanlar kanser vardı' diye anlatmayı diliyorum"

BURSA (AA) - Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kanser Haftası dolayısıyla 5'inci Bursa Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen "Onkoloji Günleri" etkinliği yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, kanserle ilgili ne kadar konuşma yapılsa da bunun yeterli olmayacağını, bu konudaki çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi.

Bursa'da 4 bin civarında hekim, 8 bin dolayında da hemşire ve yardımcı sağlık personeliyle kanserle ön cephede savaştıklarını belirten Aşkın, şöyle konuştu:

"Arka cephede, işin mutfağında da Uludağ Üniversitesi ile birliğimizin çıkardığı, uluslararası indekse girmiş bilimsel dergimizle eğitim ve araştırma çalışmalarında bulunuyoruz. Kanserle ilgili tek orijinal cümle ve bir tek kanser ilacı demek, hem insanların hayatında hem de ülkenin ekonomisinde güçlü bir değişiklik yapacaktır. İnşallah çok uzak olmayan bir vadede çocuklarımıza, torunlarımıza 'Bir zamanlar veba, verem vardı' denildiği gibi 'Bir zamanlar kanser vardı' diye anlatmayı diliyorum."

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan da kanser terapisinde Bursa'nın Türkiye'nin en önde gelen illerinden biri olduğunu anlattı.

Kentteki Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesinin bölge için büyük bir şans olduğunu dile getiren Akan, "Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, 'kamuya ait ikinci kanser hastanesi' sıfatıyla Türkiye'de gerçekten önemli başarılara imza atıyor. Son yıllarda hastanede yapılan önemli güçlendirmelerle kenti ve bölgeyi daha güçlü kılacağız" dedi.

Akan, 2017 yılından sonra hizmete sunulacak bölge hastanesinde, kanser terapisinde uluslararası standartlarda ve yaklaşık 5 milyon kişiye hitap eden bir yapılanmaya kavuşacaklarını dile getirerek, bilinçlendirme, tarama ve erken tanıya yönelik çalışmalarla koruyucu hekimlik faaliyetlerinin de sürdürüldüğünü aktardı.

Bursa'da geçen yıl 4 Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) açıldığını ve bu sayıyı 10'a tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Akan, "Amacımız, kansere ve çağımızın hastalıklarına yönelik toplumu bilinçlendirmek, erken tanı ve taramaları zamanında yapabilmek ve kanser teşhisi konulan kişinin tedavisini uluslararası standartlarda sağlamak. Bu süreçte Bursa, iyi bir ivme yakaladı" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atila Ödünç, doktorlar, akademisyenler ve tıp fakültesi öğrencilerinin katıldığı etkinliğe, "Kanser Nereye Gidiyor" başlıklı oturumla devam edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.