Bursa'daki olaylarda biri polis 2 yaralı

Bursa'daki olaylarda biri polis 2 yaralı
Bursa'da Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının 16. yılında terör yandaşları biri polis biri çocuk iki kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Bursa'da Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ve Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının 16’ıncı yıldönümü sebebiyle şiddete başvuran terör yandaşları biri polis biri çocuk iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polise molotof, havai fişek ile taş atan grup, tazyikli su ve gaz atılarak dağıtılırken göstericiler bir okulun camını kırıp, yol ortasına attıkları çöp konteynerlarının üzerine ‘PKK’ diye yazdı. 

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto bahanesiyle üç gündür şiddete müracaat eden terör yandaşları, bu akşam da Yıldırım ilçesi Arabayatağı ve Ulus Mahallesi'nde havanın kararmasıyla gösteri yaptı. Arabayatağı Pazar Yeri’nde yüzleri maskeli çoğunluğu çocuk yaklaşık 100 kişilik grup, polislere molotof kokteyli, taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Yaklaşık 300 polis, TOMA ile eylemcilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara mahallelere kaçan şüphelileri TOMA ve shortland araçlarıyla kovalayan ekipler, grupları kısa sürede dağıttı.

Çıkan olaylar sebebiyle 1'i polis, 1’i çocuk 2 kişi yaralandı. Ara sokaklara dağılan göstericiler Hasan Ali Yücel İlkokulu’nun camlarını kırıp, sokak lambasına zarar verdi. Ateş yakan eylemciler yol ortasına attıkları konteynera ‘PKK’ yazdı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kararlılığı ile göstericiler dağıtıldı. Polisin, zaman zaman Arabayatağı Pazar Alanı’nda beliren gruplara müdahalesi sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.